25 Nisan 2015 15:11

HDP Çorum milletvekili adayları işçileri 1Mayıs’a davet etti

HDP Çorum Milletvekili adayları Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz bildiri dağıtarak işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı

Paylaş

HDP Çorum Milletvekili adayları Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz bildiri dağıtarak işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum Milletvekili adayları Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz, yıllardır verilen mücadeleler sonucu 1 Mayıs’ın Türkiye'de “Emek ve Dayanışma “Günü” adıyla resmi tatil olarak kanunlaştığını belirterek, “Kazanılmış hakkımızın gasp edilmesini kabul etmeyelim. 1 Mayıs'ta, 1 Mayıs alanında olalım. İşsizliğe, yoksulluğa ve baskılara karşı 1 Mayıs'ta alanlara çıkma zamanıdır. İş, ekmek, özgürlük ve demokrasi için birleşelim; 1 Mayıs'ı emekçi seline dönüştürelim” şeklinde açıklamada bulundu.
İşçi sınıfının uluslararası birlik-mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs için Organize Sanayi Bölgesi’nde Cuma namazı çıkışında bildiri dağıtımı gerçekleştirdiklerini bildiren Üşüdür, Çorumlu işçileri 1 Mayıs’ta yapılacak olan mitinge davet ettiklerini bildirdi. 

Üşüdür, “Bizleri sömürüye, savaşa, yoksulluk ve geleceksizliğe mahkûm eden sermaye ve hükümete 'dur' demenin günüdür. Ellerimizi, yüreklerimizi, akıllarımızı birleştirmenin ve korku duvarını yıkmanın günüdür 1 Mayıs. 8 saatlik iş günü için, güvenceli iş, insanca çalışma ve insanca yaşam koşulları için 'artık yeter' demek için 1 Mayıs’ta saat taleplerimizi hep birlikte haykırmak için Saat Kulesi’nde toplanıyoruz” şeklinde konuştu.

Meliha Üşüdür’e OSB’deki bildiri dağıtımında Emek Partisi Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün, parti üyeleri ve Emek Gençliği üyeleri de destek verdi. (Çorum/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP İstanbul adayı Ongan: 1 Mayıs’tan güç alarak seçimlere

SONRAKİ HABER

Dünyanın en güzel kumsalını öldürdüler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...