25 Nisan 2015 14:59

Madenci aileleri hesap sorma sendikacılar koltuk derdinde

Soma davasının görüldüğü bugünlerde, aileler ölen yakınlarının sorumlularından hesap sormanın derdinde iken Maden-İş’teki sendikacılar ise kongrede koltuklarını korumanın derdinde.

Paylaş

Soma davasının görüldüğü bugünlerde, aileler ölen yakınlarının sorumlularından hesap sormanın derdinde iken Maden-İş’teki sendikacılar ise kongrede koltuklarını korumanın derdinde. 

Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası Genel Merkez Kongresi 25-26 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Soma davasını bütün konfederasyonlardan sendikacılar temsili olsa da katılıp takip ederken Soma’daki Maden-İş Ege Bölge Şubesi ve Genel Merkez yöneticileri ise ortada görünmedi. 

Kazanın olduğunda Ege Bölge Şube Başkanı olan ve kazadan sonra işçilerin tepkisi sonucu istifa eden Tamer Küçükgencay ile yine yönetimde iken önce istifa ettiklerini açıklayıp sonra mahkeme kararı ile geri dönen Yasin Karatay ve Zekeriya Aydın Genel Merkez yönetimine aday oldu. Genel Merkez kongresinde oy kullanacak olan delegeler de kazadan önce işçilerin ellerine zarf tutuşturularak seçtirilen delegeler. 
“Facianın ardından bile patronlardan yana açıklamalar yapan bu sendikacılar, maden işçisinin gözünde katliamın sorumlularındandır” diyen eski İmbat işçisi Engin Kurşuncu, işlerini yapmayan sendika yöneticilerinin işçilerin öfkesinden kurtulmak için istifa ettiklerini hatırlattı. “301 işçi katledildi, binlerce işçi tepki gösterdi ama yeniden koltuklarındalar, üstelik genel merkeze adaylar” diyen Kurşuncu, işçilere şiddet uygulayan bu kişilerin İmbat AŞ ve Soma Kömürleri patronlarının sözünden çıkmadıklarını belirtti. Patronların yine delegelere baskı ile “cinayetin sorumlularını” aday gösterdiğini belirten Kurşuncu, oy kullanacak delegelere seslenerek, “301 maden şehidinin kanına, günahına ortak olmayın. Genel Kurul’da baskıları değil vicdanınızı dinleyin. Patron adaylarına, sendikacılarına oy vermeyin” dedi. (Manisa/EVRENSEL)
 
           

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Almanya'da oy istedi

SONRAKİ HABER

HDP İstanbul adayı Ongan: 1 Mayıs’tan güç alarak seçimlere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...