04 Ağustos 2011 08:44

WSJ: Türkiye ordunun yeni rolünün taslağını çiziyor

The Wall Street Journal gazetesi, AKP hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından beri, 1960’dan bu yana üç darbe gerçekleştiren ülkenin baskıcı ordusunu ele geçirmek için mücadele ettiğini ifade ederek, askeri analistlere göre şimdi bu mücadelenin kazanıldığı vurgulandı.ABD’nin çok satan gazetesi

WSJ: Türkiye ordunun yeni rolünün taslağını çiziyor
Paylaş

The Wall Street Journal gazetesi, AKP hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından beri, 1960’dan bu yana üç darbe gerçekleştiren ülkenin baskıcı ordusunu ele geçirmek için mücadele ettiğini ifade ederek, askeri analistlere göre şimdi bu mücadelenin kazanıldığı vurgulandı.

ABD’nin çok satan gazetesi The Wall Street Journal “Türkiye Ordunun Yeni Rolünün Taslağını Çiziyor” başlıklı haberinde, Türk hükümetinin Yüksek Askeri Şurada (YAŞ) sivil-askeri düzenin detaylarını planlamaya başladığını belirterek, hükümetin yeni bir komutan açıklanmadan önce bunu açıklığa kavuşturmayı görmek istediğine dikkat çekti.

Gazete, Avrupa Birliği tarafından desteklenen hükümetin iktidara geldiği 2002 yılından beri 1960’dan bu yana üç darbe gerçekleştiren ülkenin baskıcı ordusunu ele geçirmek için mücadele ettiğini ifade ederek, askeri analistlere göre şimdi bu mücadelenin kazanıldığı vurgulandı.

Haberde, bir başlangıç olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YAŞ toplantısında masanın başında yalnız oturması gerektiği belirtilerek, Erdoğan’ın ilk defa bunu gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Bir köye iki muhtar olmaz” dediğini hatırlatan gazete, Orgeneral Necdet Özel’in hükümet ve diğer yetkililer arasında bir cambaz ipinde yürümek zorunda olduğunu belirtti.

Ayrıca, YAŞ toplantısında Başbakan Erdoğan’dan uzak, masanın sonunda oturan Orgeneral Aslan Güner’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşini başörtüsü taktığı için küçümsediği belirtilirken, Orgeneral Özel’in yanında oturan Orgeneral Saldıray Berk’in ise hükümete karşı darbe iddiasıyla suçlandığına dikkat çekildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GEA işçileri Alman konsolosluğu önünde

SONRAKİ HABER

Avrupa'da bir hayalet dolaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...