25 Nisan 2015 10:05

'HDP, Erdoğan’ın uykularını kaçırıyor'

HDP'nin Antep'teki seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. HDP seçim çalışmaları kapsamında Antep’te merkez Şahinbey ilçesine bağlı Ulaş mahallesinde seçim irtibat bürosu açtı.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Gaziantep

HDP'nin Antep'teki seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Antep’te merkez Şahinbey ilçesine bağlı Ulaş mahallesinde seçim irtibat bürosu açıldı. Açılışa HDP Antep Milletvekili Adayları Mahmut Toğrul, Fatoş Çetinkaya, Berivan Özpolat, Mecit Bozkurt, Recai Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Adaylar açılış öncesi açılışa gelen yurttaşlarla halay çekti.

Renkli görüntülerin oluştuğu açılışta konuşan HDP Antep milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, AKP hükümetini eleştirdi.  “Yoksul birçok anne çocuğuna süt alamazken, eşleri işsiz kalırken, onlar ayakkabı kutularına paraları dolduranlar” diyen Toğrul, “Oysa bizler, yoksullar, emekçiler, çalışmayanlar işsiz kalanlar; onların kötü politikaları sonucu zenginler daha da zenginleşirken, bizler yoksulluğumuzla baş başa kalıyoruz. Bugün biz diyoruz ki, eğer bu ülkede Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Gayrimüslimler, her inanç, ulus, millet eğer kavga etmeden barış içerisinde biz bir arada yaşarsak bizim çocuklarımıza alacağımız sütümüz de olacak, yarınlarımız da olacak ve çocuklarımızı eğitimsiz bırakmayacağız. Ama onlar saraylarına saray katanlar sizin bir aylık masrafınıza bir bardak alanlar asla ve asla sizi temsil etmezler” diye konuştu.

BARAJI GEÇERSEK ERDOĞAN’IN SARAYININ SONU GELECEK

8 Haziran’da yeni bir Türkiye’ye doğacaklarını belirten Toğrul, “Tayyip Erdoğan’ın uykularını kaçırıyoruz. Bakın o her gün bir provokasyonun peşinde, nasıl olur da HDP’yi engellerim sistemin dışında tutarım oyunlarının hesabını yapıyor. Çünkü biliyor ki HDP barajı aşarsa onun sarayının sonu gelecek” dedi.

ÖZPOLAT: KADINLARLA BARAJLARI YIKACAĞIZ

Açılışta konuşan HDP Antep milletvekili adaylarından Berivan Özpolat ise, kadınların sistem tarafından ötekileştirildiğini söyledi. AKP’nin kadınlara “Erkeğe hizmet etmek fıtratınızda var” dediğini belirten Özpolat, “Biz de diyoruz ki; bizim fıtratımızda direniş, özgürlük, mücadele var. Bugün hem Rojava devriminde hem Kobanê direnişinde Arin Mirkan yoldaşın şahsında binlerce kadın yoldaşımız göstermiştir, kadın tarihi; mücadele tarihi, özgürleşme tarihidir” dedi. Yeni yaşamı inşa edecek olanların öncelikle kadınlar olduğunu dile getiren Özpolat, “Bütün kadın arkadaşlarımı daha özgür, umutlu bir geleceğe, güçlü yarınlara çocuklarımızın geleceği için umutla bakabilmek için herkesi 7 Haziran’da kadın arkadaşlarımla birlikte barajları yıkmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosu açıldı.

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: İnkar suçun devamıdır, inkara son verin!

SONRAKİ HABER

Anıları, baraj suyu altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...