25 Nisan 2015 08:07

NBA’de Play-Off’lar tarihin en tek taraflı ilk tur mücadelelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks, Memphis Grizzlies, Washington Wizards, Houston Rockets ve Chicago Bulls rakiplerini “süpürme(seriyi namağlup geçme)” yolunda emin adımlarla ilerlerken çekişmenin yaşandığı tek seri Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs.

Clippers, son şampiyon karşısında ilk maçını farklı kazandı ancak 2. karşılaşmayı kaybederek ev sahibi avantajını kaybetti. Serinin 3. maçında ise Spurs adeta şov yaparak “Bu seri de mi heyecanını yitirecek” endişesine yol açtı.

Geçtiğimiz yılın Finaller MVP’si Kawhi Leonard, maç öncesi ‘Sezonun En İyi Savunmacısı’ ödülünü alırken tek meziyetinin bu olmadığını bir kez daha kanıtlarcasına 18’de 13 isabetle 32 sayı kaydetti ve takımını 100-73’lük galibiyete taşıdı. Spurs, Clippers’i yüzde 34 saha içi isabet yüzdesinde tutarken süper yıldızlar Chris Paul ve Blake Griffin de toplam 21 sayı üretebildi. Spurs bu galibiyetle seride 2-1 öne geçti.

Gecenin kritik maçında Houston Rockets, Dallas Mavericks’i 130-128 yenerek 3-0’ı yakaladı. Rockets’ta James Harden 42 sayı 9 asist, Dwight Howard 13 sayı 26 ribauntla yıldızlaştı.

Toronto’da oynanan 2 maçı da kazanarak rakibine ağır bir darbe vuran Washington Wizards, evinde de üstünlüğünü korudu: 106-99. Wizards’ta Marcin Gortat 24 sayı 13 ribaunt 5 asist, John Wall 19 sayı 15 asistle oynadı. (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et