25 Nisan 2015 05:44

Nepal depreminde ölü sayısı bin 400'e ulaştı

Nepal'in başkenti Katmandu'nun kuzeybatısında meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısının bin 341'e yükseldiği belirtildi.Komşu ülkelerdeki can kayıplarıyla birlikte ölü sayısı bin 400'e ulaştı. Artçı depremlerin devam ettiği ülkede, bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Paylaş

Nepal'in başkenti Katmandu'nun kuzeybatısında meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısının bin 341'e yükseldiği belirtildi.Komşu ülkelerdeki can kayıplarıyla birlikte ölü sayısı bin 400'e ulaştı. Artçı depremlerin devam ettiği ülkede, bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor. 

Nepal'in başkenti Katmandu'nun kuzeybatısında meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde yüzlerce kişi yaşamını yitirirken, depremin hissedildiği Hindistan ve Çin'de de deprem sonucu ölümlerin yaşandığı belirtildi. Amerikan Jeoloji Enstitüsü'ne göre deprem başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı, turistik Pokhara kentinin 70 kilometre doğusunda ve yerin 15 kilometre altında meydana geldi. 30 saniye ile iki dakika arasında süren sarsıntılar boyunca, insanlar sokaklara çıkarken, depremin ardından hastaneler insan akınına uğradı. Deprem nedeniyle yıkılan bina ve yapılar altında kalanlar, kurtarma ekipleri ve halk tarafından kurtarılmaya çalışıldı.

Depremin bilançosu her geçen saat ağırlaşırken, yetkililerin açıkladığı en son bilançoya göre, depremde en az bin 341 kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan deprem sonucu, çoğunlukla turistlerin Katmandu'nun resimlerini çekmek için çıktıkları 50 metre yüksekliğindeki Dharhara kulesi yıkılırken, yıkıntılar arasından şu ana kadar en az 10 cenazenin çıkartıldığı aktarıldı. 

Depremin etkisiyle çığ felaketinin yaşandığı Everest'te ise bir kamp çığ altında kaldı. Yetkililer çığ altında kalan 10 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini verirken, buradaki bilançonun da ağırlaşabileceği belirtildi.

Katmandu'da yaşanan deprem, Hindistan'ın kuzey bölgeleri ve Çin'de de hissedildi. Hindistan ve Çin'de şu ana kadar 20'den fazla insanın yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

7.9 şiddetindeki depremin ardından geçen dört saat içerisinde, birisi 6.6 şiddetinde olmak üzere, toplam 19 artçı deprem daha yaşandı. Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının daha da ağırlaşmasından endişe ediyor.

1934 yılında yine Nepal'in başkentinde 8.3 şiddetinde bir deprem yaşanmış, söz konusu depremde 10 bin ile 20 bin arasında insan yaşamını yitirmişti. 

.(DIŞ HABERLER)

BASANTAPUR SARAYI

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da Alevi inanç önderine provokatif saldırı

SONRAKİ HABER

İsrail, Kalamun'da Hizbullah'a ait depoyu vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...