24 Nisan 2015 13:28

Çatak'ta yaylaya çıkan 9 çoban ve 1800 koyundan haber yok

Van'ın Çatak ilçesinin Narlı Mahallesi'nden dün sabah saatlerinde Bezirgan Yaylası'na giden 9 çoban ve bin 800 koyundan haber alınamıyor.

Paylaş

Van'ın Çatak ilçesinin Narlı Mahallesi'nden  dün sabah saatlerinde Bezirgan Yaylası'na giden 9 çoban ve bin 800 koyundan haber alınamıyor. Köylülerin ihbarı üzerine jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma ekipleri ile köylüler bölgeye giderek arama çalışmalarına başladı. Bölgede dün öğlenden sonra etkili olan kar yağışı ise arama çalışmalarının aksamasına neden oluyor.

Çatak'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Narlı Mahallesi'nin Acarlar Mezrası'nda havaların düzelmeye başlaması üzerine dün sabah saatlerinde 9 çoban beraberlerindeki bin 800 koyunla Şırnak'ın Beytüşebap ilçesi yakınlarında bulunan Bezirgan Yaylası'na çıktı. Sürekli çobanlarla irtibat halinde olan köylülerin dün akşam saatlerine doğru başlayan ve şiddetini artıran kar yağışının ardından irtibatları kesildi. Yayladaki çobanlara ulaşılmaması üzerine, köylüler hemen jandarmayı arayarak yardım istedi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, AFAD ve UMKE ekipleri ile birlikte köyle gelerek bölgeye hareket etti. Arama çalışmalarına destek vermesi için ayrıca helikopter istendi. Ancak bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve sis helikopterin bölgeye gitmesine engel oldu. Bunun üzerine UMKE ekipleri bölgeye yürüyerek gitmeye başladı. Yetkililer, Acarlar mezrasında bir kepçenin bulunduğunu, UMKE ekiplerinin yürüyerek önce kepçenin bulunduğu bölgeye, ardından da çobanların ve koyunların bulunduğu Bezirgan Yaylası'na doğru gidecekleri kaydetti.

İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ise çobanlara ulaşmak için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle bölgeye helikopterin gidemediğini ifade eden Kaymakam Koyuncu, çobanlarında yaylaya erken gittiklerini belirtti. Koyuncu, "Bölge şartmlarına göre çobanlar ancak 1 Haziran'dan itibaren yaylalalara gidebilir. Bu çobanlarımız malesef bu tarihi beklememişler. Çobanların bulunması için de tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

Çatak Belediye Başkanı DBP'li Celaletin Bartu ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Danacı da bölgeye giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. (Van/DHA)

ÖNCEKİ HABER

20 kanala RTÜK cezası endişeyi artırdı, gazeteciler uyardı!

SONRAKİ HABER

Sevag Şahin Balıkçı mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...