04 Ağustos 2011 07:52

Diyabakırlı kadınlar hükümeti uyardı

Diyarbakır'da son 6 ayda kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çeken Kardelen Kadın Evi üyeleri, “Bu ateş gün gelir herkesi yakar” diyerek, başta kadınlar olmak üzere duyarlı kesimlere, “Kadın kırımına karşı mücadele” çağrısında bulundu.Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi üyeleri, özellikle so

Diyabakırlı kadınlar hükümeti uyardı
Paylaş

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi üyeleri, özellikle son 6 ay içerisinde kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çekmek ve “Kırım politikaları”na karşı duyarlılık çağrısında bulunmak amacıyla merkez Bağlar İlçesi Rihan Parkı girişinde açıklama yaptı. Kadınların bir kısmı “Ji qirkirina jinê re na”, “Jin jiyan azadî”, “Kadın kırımına hayır” yazılı balonlar taşırken, bir kısmı da erbane çalarak kadına yönelik şiddeti kınadı.

Kadınlar adına açıklama yapan Kardelen Kadın Evi gönüllüsü Bedriye Karacan, “Dünyanın neresinde olunursa olunsun kadın olmaktan kaynaklı görünürde farklı, ama özünde aynı amacı taşıyan katliamlara, baskılarla, hiçleştirmeler ve tecavüzlerle karşı karşıyayız” dedi.

BİR GÜN BU ATEŞ HERKESİ YAKAR

İktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400’e çıkmasında AKP’nin pay sahibi olduğunu dile getiren Karacan, “Kadınları katlederek, katline göz yumarak, eve kapatarak, siyasetten uzaklaştırarak, evlatlarının ölümü önündeki engelleri kaldırmayarak, ortam hazırlamaktadır” dedi. AKP’nin seçimlerde aldığı yüzde 50’lik oy oranını “kendisine verilmiş bir şans olarak” değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Karacan, kadın katliamlarının önüne geçilmesi noktasında AKP’nin üzerine düşen insani ve siyasi sorumluluğu yerine getirmesini istedi. “Bu ateş sadece kadınları ve halkları yakmaz, bu ateş gün gelir herkesi yakar” diyen Karacan, dünyanın her yerindeki kadın kırımlarına karşı örgütlü mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

“Öldürülen her kadın öldürülen toplumdur, tecavüz edilen her kadın tecavüze uğrayan insanlıktır, intihara zorlanan her kadın verilmesi gereken bir hesaptır” ifadelerini kullanan Karacan, başta kadınlar olmak üzere, duyarlı kesimlere kadın kırımına karşı mücadele çağrısında bulundu. Karacan, “Dövülseniz de, hiçleştirseniz de, yersiz yurtsuz bırakılsanız da, intihara zorlansanız da unutmayın ki yüreği sizlerle olan ve çözümü paylaşmak isteyen milyonlarca kadın var” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından kadınlar Bağlar Emek Caddesinde yurttaşlara “Kadın kırımına hayır” başlıklı bildirileri dağıttı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bir kadın daha katledildi

SONRAKİ HABER

Toplugörüşme devri bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...