24 Nisan 2015 12:29

Dersim'de sürüler karda mahsur kaldı

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Munzur Dağı eteklerinde bulunan Girlevik köyü yaylasına giden göçerler, yoğun kar yağışı nedeniyle zor durumda kaldı. Göçerler yanlarına hayvanları için yem de almayınca küçükbaş hayvanlar da yemsiz kaldı. 

Göçerlik yapan Eren Ailesi birkaç gün önce 1500 küçükbaş hayvanını, Erzincan’ın Akyazı beldesinden Munzur Dağı eteklerinde bulunan Girlevik köyü yaylasına götürdü. Her yıl aynı tarihlerde yaylaya çıkan göçerler, aniden bastıran yoğun kar yağışı nedeniyle zor durumda kaldı. Hayvanları için yanlarına yem de almayan göçerler, kar yağışı nedeniyle hayvanlarını çadırlara kapatmak zorunda kaldı. Göçerler, yolu da sıkıntılı olan yaylaya yem götürmek için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Süleyman Eren isimli sürü sahibi güzel havalara aldandıklarını belirterek, “Havalar güzeldi aldandık. Hayvanları yükleyip getirdik, çadırlarımızı açtık. Şimdi de kar yağdı hayvanlarımız kapalı kaldı. Yol da bozuk olduğu için hayvanlarımıza saman, arpa da getiremiyoruz. Aç, susuz bekliyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. Ali Eren isimli göçer, şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadıklarını ifade ederek, “Geçen sene de aynı tarihlerde geldik ancak kar yoktu. Şu an hayvanlarımız için ot yok, bir şey yok. Kuzular da içeride onlar da aç. Yanımızda yem, arpa getirmedik. Kar yağınca otlar da kar altında kaldı. Zor durumdayız” diye konuştu.

Yaylacıları ziyaret eden Girlevik Köyü Muhtarı Mehmet Ali Tutan, göçerlerin havaların güzel olmasına aldanarak yaylaya çıktıklarını dile getirerek, “Burada zor durumdalar. Yol sorunu da var. Belki araçlarla arpa, saman getirilebilir. Bu durumu Erzincan İl Özel İdaresine ileterek gerekli yardım talebinde bulunacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bir ayda 182 bin kişi işiz kaldı

SONRAKİ HABER

İTÜ'de öğrencilere 'Ermeni Soykırımı' saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa