24 Nisan 2015 12:19

HDP LGBTİ Hakları Sözleşmesini imzaladı

Paylaş

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD (SPoD LGBTİ), 7 Haziran Genel Seçimi öncesinde LGBTİ Hakları Sözleşmesini milletvekili adaylarının imzasına açtı.

Sözleşmeye imzayı atan ilk adaylar ise seçim beyannamesinde “Biz’ler Gökkuşağıyız” diyen HDP’nin İstanbul kadın milletvekili adayları oldu. LGBTİ’lerin karar alma ve siyaset üretme süreçlerinde etkin biçimde yer almaları talebiyle Şubat ayında “Mecliste LGBTİ” kampanyası başlatan ve bu kampanya kapsamında LGBTİ Hakları Sözleşmesi hazırlayan SPoD LGBTİ temsilcileri, HDP İstanbul il binasında önceki gün düzenlenen toplantıda İstanbul 2. Bölge milletvekili adaylarından Filiz Kerestecioğlu, Gülsüm Ağaoğlu, İnciser Alptekin, Elif Sırlıoğlu ile İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarından Hülya İmak ve Elif Bulut’la bir araya geldi. SPoD LGBTİ Siyasi Temsil Alan Koordinatörü Sezen Yalçın, HDP seçim beyannamesinde yer alan “Biz’ler Gökkuşağıyız” başlığının LGBTİ’ler için önemine değindi. LGBTİ Hakları Sözleşmesi’ni okuyan HDP 2. Bölge milletvekili adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu, “Biz sokağın ve oradaki mücadelenin sesini Meclise taşımak için aday olduk” dedi. Ağaoğlu, İmak,  Bulut, Alptekin ve Sırlıoğlu ise herkesin hakları ve kimlikleriyle var olduğu, ayrımcılığa uğramadığı bir siyasi sürecin oluşması temennisini dile getirerek sözleşmeyi imzaladı. 

AKDOĞAN: LEZBİYEN, GEY BİLMEM NE

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin seçim beyannamesinde yer alan LGBTİ politikalarını eleştirdi. Dün TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda ve AKP İlçe Danışma Meclisi Toplantısında da konuşan Akdoğan, “İşte gördük beyannameyi. Sekiz defa ‘Kürt’ geçiyor, dokuz defa ‘lezbiyen, gey bilmem ne’ geçiyor. Yani Türkiye gerçekliğinden bu kadar uzaklar” dedi.

Akdoğan LGBTİ haklarını savunmanın Türkiye gerçekliğinden uzak olduğunu  öne sürdü.  (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Film Festivali’nden çekildi, Şişli’de izleyicilerle buluşuyor

SONRAKİ HABER

Bir ayda 182 bin kişi işiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...