24 Nisan 2015 12:07

‘Ekoloji ve sınıf mücadelesi bir bütün’

İstanbul Bağcılar’da bulunan Ordulular Derneğinde, Fatsa’da yapılmak istenen altın madeni işletmeciliğine ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Jeoloji Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Cemalettin Küçük, Halkların Demokratik Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları; Prof. Dr. Beyza Üstün ve Kadın İşçi Aday Sevgi Yalçın katıldı.

Paylaş

İstanbul  Bağcılar’da bulunan Ordulular Derneğinde, Fatsa’da yapılmak istenen altın madeni işletmeciliğine ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Jeoloji Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Cemalettin Küçük, Halkların Demokratik Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları; Prof. Dr. Beyza Üstün ve Kadın İşçi Aday Sevgi Yalçın katıldı. 

Fatsa’daki Elekçi Vadisi’nde siyanürlü altın işletmesinin faaliyete geçmesinin bölgede, 400 metre derinliğinde ve kilometrelerce genişliğinde çukur oluşmasına sebep olacağını, bunun ise 500 metreden sonra deniz seviyesine denk geleceğini anlatan Cemalettin Küçük, “Çukurun 500 metre daha derine inmesi demek deniz seviyesi demek, bu da o bölgede yer altı kaynak suyunun kalmaması demek. Yani yaşam alanlarımızı yok eder konuma geldik” dedi.

Prof. Dr. Beyza Üstün, “Bir kez girdikleri an, artık saldırılarını genişletiyorlar. Herhangi bir vadiye termik santral giriyorsa, biliniz ki çimento fabrikası o havzaya mutlaka girecektir. Onun atığı, öbürünün hammaddesidir. Ormanlar yerle bir edilecektir” diye konuştu. Bunun mücadelesin tek başına çevre mücadelesi olmadığını, ekoloji ve sınıf mücadelesi olduğunu vurgulayan Üstün, sermayenin kendisini kurtarmak için doğaya saldırdığını ifade etti. 

Sermayedarların doğaya, tarım alanlarına saldırmasının bir diğer sonucunun da metropollere yoğun göç olduğunu hatırlatan Sevgi Yalçın da, “Ancak burada da yaşam yok. Açlık sınırının altında 12-13 saat çalışan işçiler Soma’daki gibi, Torunlar’daki gibi ölümle baş başa çalışıyor” dedi. Tüm bu kararları siyasilerin aldığını hatırlatan Yalçın, halkın tamamının mücadele ederken aynı zamanda siyaset de yapması gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Jandarma HES eylemine saldırdı soruşturma vatandaşa açıldı

SONRAKİ HABER

Stratonikeia UNESCO listesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...