24 Nisan 2015 11:27

Polisin Ermeni-Süryani nefreti!

Van'da, hafta sonu düzenlenecek olan "100'üncü yılında Ermeni ve Süryani Soykırımı" başlıklı panelin kent merkezindeki billboardlara asılan duyuru afişleri, resmi giyimli polisler tarafından nefretle yırtılarak söküldü.

Paylaş

Van'da, hafta sonu düzenlenecek olan "100'üncü yılında Ermeni ve Süryani Soykırımı" başlıklı panelin kent merkezindeki billboardlara asılan duyuru afişleri, resmi giyimli polisler tarafından yırtılarak söküldü.

Ermeni Soykırımı'nın 100'üncü yıldönümünde, devletin Ermenilere yönelik nefretinin dinmediğini ortaya koyan bir olay yaşandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) ile Edremit ve İpekyolu belediyeleri tarafından kentte hafta sonu düzenlenecek olan "100'üncü yılında Ermeni ve Süryani Soykırımı" başlıklı panelin, kent merkezindeki billboardlara asılan duyuru afişleri resmi üniformalı polisler tarafından söküldü. Polisleri afişleri sökmesi kameralara yansıdı. 

Görüntülerde, Kültür Sarayı yanı başında nöbet tutan resmi giyimli 3 çevik kuvvet polisi, bir anda içinde bulundukları araçtan çıkarak, söz konusu afişin yer asıldığı billboardları yönelip, afişleri söktükleri görülüyor. Polislerden biri asılı afişleri sökerken, diğer iki polis ise o sırada gözcülük yaptı.

Söktüğü afişleri buruşturup yere atan polis memuru, afişleri ayaklarıyla ezdi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Petrol Ofisi-Shell ortaklığında işten atma

SONRAKİ HABER

Adil yargılamaya Hükümet engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...