04 Ağustos 2011 07:28

Düden Şelalesi’nin geleceği ne olacak?

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Düden Şelalesi’nin geleceğini sordu.CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TBMM Başkanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.Düden Çayı üzerindeki iki şelalenin, Antalya

Düden Şelalesi’nin geleceği ne olacak?
Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TBMM Başkanlığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Düden Çayı üzerindeki iki şelalenin, Antalyalıların yanı sıra yerli ve yabancı konukların uğrak yeri arasında olduğunu belirten Sapan, “Son günlerde özel bir şirketin Düden Şelalelerini besleyen kanal üzerinde HES ruhsatı aldığı, bu amaçla suyun yönünü başka bir mecraya çevireceği duyulmaktadır” dedi.

HES RUHSATI SÖZ KONUSU MU?

İddiaları Meclis gündemine taşıyan Sapan, şu sorulara yanıt aradı:

“Antalya Kepez Ünsal Mahallesi’nde böyle bir HES ruhsatı söz konusu mudur? Varsa firmanın ismi, kuracağı santralin kapasitesi nedir? HES için ÇED Raporu alınmış mıdır? Kırkgöz kaynağından gelip Düden Çayı’nın besleyen DSİ kanalının suyunun ne kadarı HES ruhsatı nedeni ile yön değiştirecektir? Firmaya, saniyede 10 metre küp su kullanma izni verildiği doğru mudur? Bu durumda yılın büyük bölümünde debisi saniyede 10 metre küpü geçmeyen DSİ kanalındaki suyun tamamı kullanılmış olmayacak mıdır? HES Projesi ile kuruyacak ya da kurumaya yüz tutacak Düden Şelalelerinin geleceği ne olacaktır? Kuruyan şelaleler yüzünden turizm sektörünün göreceği zarar hesaplanmış mıdır? Kepez Belediyesinin, HES Projesi ile kurutulacak DSİ Kanalı çevresinde sürdürdüğü kilometrelerce uzunluktaki peyzaj ve düzenleme çalışmaları boşuna mı yapılmıştır? Yapılan harcamaya yazık olmamış mıdır? Kanal boyunca tarımsal üretim yapan yurttaşların durumu düşünülmüş müdür? Buradaki seraların, bahçelerin geleceği ne olacaktır?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı’daki çöp depolama alanına izin çıkmadı

SONRAKİ HABER

Bir kadın daha katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...