24 Nisan 2015 07:24

Dargeçit'te ev baskınları: 10 kişi gözaltında

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şafak vakti eş zamanda yapılan ev baskınlarında 10 kişi gözaltına alındı. Polisin bazı evlerin kapı ve camlarını kırdığı baskınların, seçim öncesi halkı korkutmaya dönük olduğu kaydedildi.

Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde sabah saat 04.00 sıralarında polis ve özel harekât timlerinin gerçekleştirdiği ev baskınlarında 10 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda bazı evlerin kapı ve camlarının polisler tarafından kırıldığı öğrenildi. Baskınlarda, Özcan Doğan, M. Sait Akdoğan, Rıza Baran, Murat Aşkan, İbrahim Ötker, Abdulcebbar Çelik, Firdevs Gümüş, Faris Çelik, Şirin Oral ve Kobanê eylemlerinde jandarma karakolunun açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren Abdulkerim Seyhan'ın kardeşi Rıdvan Seyhan isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan yurttaşlar Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, polisin gözaltı listesinde başka isimlerin de olduğu belirtildi. 

KAPILAR KIRILDI 

Gözaltına alınan İbrahim Ötker'in Babası Abdurrahman Ötker, polisin sabah erken saatlerde kapılarını kırarak içeri girdiğini dile getirerek, "Bana ve eşime yere yat dedikten sonra üstümüze basarak geçtiler. Oğlumu darp ederek önce kalın bir iple daha sonra kelepçe vurarak aldılar" dedi. Ötker, okuduğu dini kitapların dahi polisler tarafından dağıtıldığını söyledi. 

BASKINLAR KORKUTMAK AMAÇLI 

Gözaltına alınan Rıdavan Seyhan'ın annesi Zeliha Seyhan ise, Kobanê eylemlerinde jandarma karakolundan açılan ateş sonucunda yaşamını yitiren Abdulkerim Seyhan'ın fotoğraflarının ve PKK bayrağının duvarda asılı olmasından kaynaklı polislerin kendilerine, "Siz teröristsiniz bu evden cephanelik çıkar" dediğini ifade etti. Anne Seyhan, ev baskınlarının seçimler sürecinde Kürt halkını korkutmak amaçlı yapıldığını dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Obama’nın açıklamasına Ermeniler tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Partilerin oy pusulasındaki yerleri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...