24 Nisan 2015 00:54

Polisten mafya yöntemi

Bir grup polis Aydın’da, Emek Gençliği İl Yöneticisi ve üniversite öğrencisi Ayşegül Uçar’ın evine giderek ailesini tehdit etti. Polis aileye, “Kızınız terör örgütü tarafından kandırıldı. Memur olamayacak, özelde de iş bulamaz” dedi. Bununla da yetinmeyen polis aileyi ikna etmek için Emek Gençliği MYK üyesi Yoldaş Taş’ın Emek Gençliği içine sızmış terör örgütü üyesi olduğunu ileri sürdü.

Paylaş

Bir grup polis 4 gün önce  Emek Gençliği İl Yöneticisi Ayşegül Uçar’ın ailesinin evine gitti. Polisler aileye, “Kızınız Aydın’da okuyor. Kızınızın memurluğu yandı artık memur olamayacak, özel sektör de de iş bulması artık imkansız” dedi. Polisler daha sonra Uçar’ın isminin kırmızıyla işaretli olduğu bir dosya gösterdi. Dosyada Uçar’ın Özgecan Aslan, 8 Mart etkinlikleri başta olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla yapılan eylemlerde çekilen fotoğraflarını aileye gösteren polisler, “Biz size yardımcı olmak istiyoruz, kızınızı terör örgütünün elinden kurtarmak istiyoruz, sizde bize yardımcı olun kızınızın dosyasını kapatalım” diye baskı yaptı. 

‘EMEK GENÇLİĞİ İÇİNE SIZMIŞ TERÖRİST’ 

Kızlarının Emek Gençliği MYK üyesi Yoldaş Taş tarafından kandırıldığını ileri süren polisler, Taş’ın ‘Emek Gençliği içine sızmış yasa dışı terör örgütü üyesi’ olduğunu da ileri sürdü. Polisin Taş aleyhine söyledikleri bununla da sınırlı değil. Taş’ın Aydın’da örgüte mali anlamda yardım toplayan ve kadro ihtiyacını karşılayan kişi olduğu, aynı zamanda Çağlayan Adliyesinde Savcı Selim Kiraz rehin alan Şafak Yayla’nın akrabası olduğunu, ailesinin Taş’ı evlatlıktan reddettiği ve  Efeler ilçesinde bir örgüt evinde yaşadığını da söyledi. Uçar ailesine “Biz kızınızı bu terör örgütünden kurtarmak yardımcı olmak istiyoruz, Cuma günü evinize gelerek 2 polis ve 1 sosyal hizmet uzmanı ile birlikte kızınızın ifadesini alacağız. Eğer kızınızı kurtarabilirsek dosyasını kapatacağız size yardımcı olacağız merak etmeyin” diyen polis, konuşulanların  Yoldaş Taş’a anlatılmaması, yakında yapacakları operasyon ile onu gözaltına alacaklarını da söyledi.

DEMEK Kİ UZUN SÜREDİR TAKİP EDİYORLAR’

Ayşegül Uçar, katıldığı demokratik eylemlerin “yasadışı” eylemlermiş gibi gösterildiğini, çekilen fotoğraflardan Aydın Emniyetinin kendisini uzun zamandır takip ettiğinin anlaşıldığını söyledi. “Ben Emek Gençliği üyesiyim. Gerçekleştirdiğim eylem ve faaliyetler son derece meşru ve anayasal hakkımdır. Ancak  polisler, anayasal hakkım olan politika yapma hakkımı engelliyor ve ailemi iş bulamayacağım yönünde tedirgin ederek üzerimde baskı kurmaya çalışıyor” diyen Uçar, polisin kendilerini sindirmeye çalıştığını söyledi.  İnsan Hakları Derneği Aydın Şubesi’ne başvurduğunu söyleyen Uçar,  “Asıl suç işleyenler 19 yaşında olmama rağmen ailem üzerinden  baskı ve sindirme politikası izleyenlerdir” dedi. 

BU YOLLA HEDEF HALİNE GETİRİYORLAR

Emek Gençliği MYK üyesi Yoldaş daha önce de Emek Gençliği üyelerinin polisin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını söyledi. Hakkındaki iddiaları duyunca şok olduğunu söyleyen Taş, “Bu bir bakıma benim üzerimden üyesi ve yönetici olduğum örgütümün itibarsızlaştırmaya ve yasadışı göstermeye yönelik çabadır. Benim Şafak Yayla’nın akrabası olduğum, ailem tarafından evlatlıktan reddedildiğim ve bir örgüt evinde tek başıma yaşadığım doğru değil.” dedi.  Hakkında  Gezi Direnişi, Soma Katliamı,17-25 Aralık Yolsuzluk protestoları gibi en ufak demokratik eylemler nedeniyle daha önce sayısız soruşturma ve dava açıldığını da vurgulayan Taş, polisin kendisini hedef haline getirmeye çalıştığını ifade etti.  

PEŞİNİ BIRAKMAYACAKLAR

Yaşananlarla ilgili İHD Aydın Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Açıklamayı Uçar ve Taş ile Şube Başkanı Enver Özdemir yaptı. Uygulamaya tepki gösteren Özdemir, “Bireyin düşünme ve örgütlenme hakkını baskı altına alarak, aileleri tedirgin edilerek sindirmeye çalışıyorlar, Bir partinin bu şekilde karalanmasını asla kabul etmiyoruz.İç Güvenlik Yasassının ne kadar tehlikeli olduğunu gördük. hakları savunucuları olarak bu olayın takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiriyoruz” dedi. İHD konu ile ilgili bugün valilik ve Aydın Emniyet Müdürlüğü ile görüşecek. Uçar ve Taş ise polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Açıklamaya Eğitim-Sen, HDP, Emek Partisi, BHH temsilcileri de katıldı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kutlu Doğum’a milli eğitim desteği

SONRAKİ HABER

AKP’li belediyeden rantsal dönüşüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...