24 Nisan 2015 00:51

‘Kutlu Doğum’a milli eğitim desteği

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir’de Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazdığı, öğrencilerin katılımının sağlanmasını istedi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan durumu “Öğrenciler zorla siyasal islamın etkisinin altına sokulmak isteniyor” şeklinde yorumladı.

İzmir’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor” etkinliği için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de seferber oldu.

21 Nisan’da gerçekleşen etkinlikle ilgili İzmir Müftülüğü’nün ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüklerinin yaptıkları yazışmalar ortaya çıktı. Söz konusu etkinlik için ilk olarak İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, 14 Nisan tarihinde İzmir Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yollayarak gerçekleşecek olan ‘Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor’ etkinliği hakkında bilgi verdi ve lisede eğitim gören öğrencilerin katılımının sağlanması noktasında ricada bulundu.

‘GÖNÜLLÜLÜK’ ESASIYLA KATILIM

İl Müftülüğünün yazısı üzerine ise İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yollayarak gerçekleşecek etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Milli Eğitim Temel Kanuna uygun olduğu belirtilerek öğrencilerin ‘gönüllük’ esasına uygun olacak şekilde katılımının sağlanmasını istedi. Yazı üzerine yüzlerce öğrenci bu etkinliğe götürüldü.

EĞİTİM SEN’DEN ÇAĞRI

Konuyu gazetemize değerlendiren Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan “Son yıllarda eğitim sistemi siyasal islamın arka bahçesi durumuna getirilmeye çalışılırken, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü de çok önemli katkılar sunmaktadır. İzmir’in çok önemli okulları imam hatip ortaokuluna çevrilirken dini vakıflar ve derneklerle birçok proje yürütülüyor. Kesinlikle kabul edilemez. Öğrencilerin eğitim öğretimi bıraktılarak bu tür törenlere zorla götürülmesi doğru değildir. Bu tür uygulamalar toplumda var olan gerilimi eğitim konusuna taşımak anlamına gelmektedir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bilimden, çağdaş eğitimden yana tutum almaya çağırıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hollanda’nın sürprizi: Vitesse

SONRAKİ HABER

Polisten mafya yöntemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...