23 Nisan 2015 15:47

HDP Antep adayı Toğrul: İktidar olursak çocuk işçilik olmayacak

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Gaziantep'te seçim çalışmaları kapsamında Merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerine bağlı Güzelvadi, Cengiztopel, Şanlıdere ve Taşlıca mahallerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Paylaş

İnanç Yıldız
Antep

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Gaziantep'te seçim çalışmaları kapsamında Merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerine bağlı Güzelvadi, Cengiztopel, Şanlıdere ve Taşlıca mahallerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

HDP'nin Gaziantep milletvekili adaylarından Mahmut Toğrul, Berivan Özpolat, Mecit Bozkurt beraberindeki partililerle Merkez Şahinbey İlçesinde Güzelvadi, Cengiztopel, Şanlıdere mahallerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Mahalleli ve esnaflar tarafından sıcak karşılanan adayların ziyaretleri renkli ve çoşkulu görüntüler oluşturdu. 

‘KONFEKSİYON ATÖLYESİNDE ÇOCUKLARA KONUŞTU’

Mahallede bir konfeksiyon atölyesinde çalışan çocuk işçilere hitaben konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Adaylarından Mahmut Toğrul, “Bugün '23 Nisan Çocuk Bayramı' diyorlar. Bu çocuklar çalışmak zorunda, eğer biz iktidara gelirsek bu çocukların ailelerine destek sunacağız ve bu çocuklar burada çalışmak zorunda kalmayacak” diye konuştu. 
Asgari ücretin 1800 TL olması gerektiğini savunduklarını belirten Toğrul, “Asgari 940 lira ama açlık sınırının altında çalıştırılıyorsunuz. Bunun için diyoruz ki hep birlikte el ele verelim; 7 Haziran'da bu diktatörlük düzenini, emekten yana bakmayan sistemi durdurulalım. AKP patrondan, zenginden yana biz işçiden yanayız. Hepinizden destek bekliyoruz” dedi. 

‘SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ HDP’

Bir mahalle kahvehanesinde konuşan HDP'nin Gaziantep milletvekili adaylarından Berivan Özpolat da, ülkenin içine düştüğü çıkmazdan çıkaracak olan partinin HDP olduğunu söyledi. Kürt sorundan gelir dağılımına kadar yaşanan adaletsizlikler gibi acil çözülmesi gereken sorunların olduğunu dile getiren Özpolat, yaşanan sorunların çözüm adresinin HDP olduğuna dikkat çekti. 

‘HDP OY VEREREK KENDİNİZE OY VERMİŞ OLACAKSINIZ’

Seçimlerin iki zihniyet arasında geçeceğini söyleyen HDP'nin Gaziantep milletvekili adaylarından Mecit Bozkurt ise, bir tarafta bu ülkeyi zindan etmeye çalışan egemen politikalarını ısrarla sürdürmeye çalışan AKP ve benzeri partilerin diğer tarafta ise gerçekten ezilenden, emekçiden yana politika üreten HDP. Önümüzde iki seçenek var. Ya  bu düzenin devamını isteyeceğiz ya da hayatımıza yeni bir sayfa açacağız ve gerçekten sesi çıkmayan, horlanan bütün kesimlerin sesi olmak için meclise HDP vekillerini göndereceğiz. Bu yüzden bize değil kendinize oy vermenizi istiyoruz. Kendinize oy vererek bu işin bir tarafı olmanızı istiyoruz. 7 Haziran'da da biz biliyoruz ki HDP yeni bir dönemi başlatacak. Bu mutlak suretle de mecliste olması gerekiyor. Bizleri değil siz aslında kendinizi göndermiş olacaksınız. Bu yüzden sadece oyunuzu istemiyoruz, birlikte çalışmak ve mücadele etmek istiyoruz” dedi. 

CHP SEÇMENİ, 'HDP'YE OY VERECEĞİM'

HDP'nin Gaziantep milletvekili adayları Gülseren Kocaer ve Mahmut Fermanoğlu beraberindeki partililerle de Merkez Şehitkamil İlçesinde Taşlıca Mahallesinde esnafları ziyaret ederek, Pazar günü saat 16:00'da Taşlıca Mahallesinde açılacak HDP seçim irtibat bürosunun açılışına davet etti.  

Mahalle esnafı, kadınlar ve işçiler tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Kocaer ve Fermanoğlu'na mahalleli “Gelmenize gerek yoktu. Bizim oyumuz size” diyerek sevgilerini dile getirdiler. Esnaf'la yapılan temaslar sırasında daha önce CHP'ye oy veren bir esnaf ise bu seçimlerde Celal Doğan'dan dolayı HDP'ye oy vereceğini belirterek, “HDP barajı geçsinde muhalefeti görsünler”dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ ve adaylar tarım işçileri ile bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Tokat'ta HDP aracına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa