23 Nisan 2015 15:02

Ankara Uluslararası Film Festivali bugün açılışını yapıyor

Bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek. 23 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında da yerli ve yabancı birçok film Büyülü Fener Sinema Salonları'nda izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

Bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek. 23 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında da yerli ve yabancı birçok film Büyülü Fener Sinema Salonları'nda izleyiciyle buluşacak.

Dünya sinemasında öne çıkan birçok yapımın yer alacağı festivalde, Kristal Sınırlar, Uzun Beyaz Bulutun Ülkesinden, Kino 2015, Usta İşi, Uzak Köşeler, Yakından Bir Bakış, Tanpınar olsa Bu Filme Bayılırdı, Oğuz Onaran'a Sevgiyle ve Dünya Festivallerinden seçkiler yer alacak. Dünya seçkilerinden örneklerin Türkiye Galaları, filmlerin yönetmenleri ve oyuncularının katılımıyla gerçekleşecek. 

YABANCI KISA METRAJ FİLMLER

Yabancı kısa metraj filmlerin Ankaralı sinemaseverlerle buluşacağı "2014 Oberhausen Kısa Film Festivali Seçkisi: Sanatçı Filmleri", "Canlı Rüyalar: En İyi Estonya Canlandırma Filmleri", "Hilmi Etikan'ın Seçtikleri: 'Kısa Film' Denince…" ve "Kısa Sınır Tanımaz" gibi gösterimler izleyiciyle buluşacak. Festivalde ayrıca video sanatı örneklerinin paylaşılacağı "Beşeri Haller: Şeylerin Duygulanımı; Video Sanatı", "Beşeri Haller: Tecrit; Video Sanatı" seçkilerinin yanı sıra, Amerikalı bilgisayar uzmanı Edward Snowden'ın NSA ve gizli servislerle ilgili sızdırdığı bilgilerden yola çıkarak "Biz düşman mıyız?", "Kim, neyi, neden izliyor?" gibi soruları irdeleyen "Düşman biziz, Şüphe altında yaşam/Video Sanatı" sergisi, Galeri Kara'da meraklılarıyla buluşacak.

ATÖLYELER TÜM KATILIMCILARA AÇIK

Festival kapsamında, "Belgeselde Farklı Formlar: Canlandırma Belgeseller" ve belgeselin tanıklıkla bağını vurgulayan "Tanıklıklar" seçkisinin yanı sıra, çocukları sinema ve festival ruhuyla tanıştıran "Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok" bölümü kapsamında "Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Atölyesi"nin de yer aldığı animasyon filmler gösterilecek.
Sinemanın farklı birçok alanıyla ilgili gerçekleşecek atölye ve söyleşiler de tüm sinemaseverlerin katılımına açık olacak. Türkiye ve dünyadan birçok isim, canlandırma atölyesinden belgesele kadar farklı formlar üzerine gerçekleştirilecek söyleşilere kadar farklı etkinliklerde, sinemaseverlerle bir araya gelecek.

AÇILIŞ ODTÜ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE

Aziz Nesin Emek Ödülü'nün Haluk Bilginer'e, Sanat Çınarı Ödülü'nün Jale Erzen'e, "Kitle İletişim Ödülü"nün ise Fransız Kültür Merkezi ile Alman Kültür Merkezi'ne verileceği törenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci üstlendi. Festival açılışı saat 19.30'dan itibaren ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda başlayacak ve katılım özel davetiyeyle gerçekleştirilecek. Törende Perküsyon sanatçısı ve oyuncu olan Burhan Öçal'ın yeni projesi Musica Kervansaray ile müzikal performansını gerçekleştirecek. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da metal işçileri patron tehdidine karşı kol kola mücadelede

SONRAKİ HABER

‘Çocukların katledildiği bir yerde bayram kutlanamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...