23 Nisan 2015 14:52

Bursa'da metal işçileri patron tehdidine karşı kol kola mücadelede

Paylaş

Vedat YALVAÇ
Bursa

Bursa’da Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda ağır çalışma koşulları ve düşük ücrete karşı sözleşmenin yenilenmesi talebiyle başlayan eylemler sürüyor. Renault’da işçilerin mücadelesinden rahatsız olan patron, tehditle eylemleri sonlandırmak isterken, işçiler olası işten atma saldırısına karşı dayanışma çağrısında bulundular. 

PATRONUN DUYURUSU

Renault’da fabrikanın duvarlarına asılan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ imzasıyla asılan duyurularda, işçilerin işyerinde yaptığı eylemin yasal olmadığı ileri sürülerek, “Buna rağmen eylemlerin sürmesi ek tedbirler almamızı gerektirebilecektir” dendi. Duyuruda eylemlerin sürmesi halinde bu durumun tazminatsız işten atma sebebi olacağı ileri sürüldü. Renault yönetimi ayrıca gece vardiyasındaki işçilerin toplandığı bölgede bulunan Atatürk büstünün üzerine spot lambaları ve kameralar kurdurdu. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bu baskıya tepki gösteren işçiler ise soyunma odalarının girişinde kol kola girerek dışarı çıkarak, sloganlarla Türk Metal’i ve patronu protesto etti. 

Patronun işçileri sosyal medya üzerinden de takip ettiğini belirten bir işçi, “Geçen gün memurların yemekhanesinde yemek yerken memurlar sosyal medyadaki paylaşımlardan söz etti” dedi. Patronun işçilerde güçlü bir tepki olduğu henüz devreye gitmediğini belirten 17 yıllık Renault işçisi de “Yaşanacak saldırılara karşı güçlü bir örgütlülük sağlayarak kol kola hareket etmemiz lazım” çağrısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Kartal'da liseli gençler 1 Mayıs’a hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Ankara Uluslararası Film Festivali bugün açılışını yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...