23 Nisan 2015 13:23

Balüken: Biz AKP'nin değil halkımızın söylemlerine bakarız

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP'nin barajı geçmesi sıkıntı verir" sözlerini değerlendiren HDP, "Biz AKP ile polemiğe girmek istemiyoruz. Onların ne söylediğine değil halkımızın ne söylediğine bakıyoruz" dedi. HDP, ayrıca AKP'nin yaklaşımı halkın da gördüğünü ve barajı geçeceklerini bildirdi.

Paylaş

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte AKP'den HDP'nin barajı geçmemesine ilişkin açıklamalar geliyor. HDP'nin barajı geçmesi halinde elde edeceği sandalye sayısı düşecek olan ve temel stratejisini de "HDP'nin barajı geçmemesi üzerine" kuran AKP, yaşanan provokasyonların ardından, "HDP barajı geçmemesi" şeklinde demeçler vermeye başladı. En son Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir TV programında "HDP'nin barajı geçmemesi değil, asıl barajı geçmesi sıkıntı verir" sözlerini ifade etmişti. 

AKP'nin yaklaşımlarını önceki gün katıldığı bir TV programında değerlendiren ve AKP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Mustafa Karaalioğlu da, "AK Parti, CHP'nin ne yapacağı, MHP'nin ne kadar oy alacağı ile ilgilenmiyor. Asıl kendisini ilgilendiren HDP'nin barajı aşıp aşmamasıdır. Temel stratejisini de bunun üzerine kurdu" açıklamasında bulunmuştu. 

Karaalioğlu'nun işaret ettiği strateji Akdoğan açıklamasıyla iyice kendisini gün yüzüne verdi. 

Sözkonusu açıklamaya ilişkin DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "HDP'nin barajı aşması, Türkiye'nin demokratik geleceği ve toplumsal geleceği açısından son derece önemlidir. Bugüne kadar yürütmüş olduğumuz çözüm süreciyle ilgili çalışmaların da demokratik siyaset alanın genişlemesi itibariyle rahatlamasına yol açar" dedi. 

'VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMENİN PLANLAMASINI YÜRÜTÜYORUZ'

"Bu konuda hükümet yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar üzerinden polemik içerisinde bulunmanın doğru olmadığını düşünüyoruz" diyen Baluken, "Hükümet yetkililerinin söylediklerine değil, halkımızın söylediklerine kulak kabartıyoruz. Halkımızda Türkiye'nin dört bir tarafında bize bu seçimde barajı aşma mecliste tüm ezilenlerin sesi olma ve yeni anayasa da tüm ezilen kesimlerin haklarını güvence altına alma Kürt meselesiyle ilgili kalıcı barışı sağlayarak demokratik çözümü bir an önce sağlama konusunda kararlılığını ifade ediyor" şeklinde konuştu. Baluken, HDP'nin her halukarda AKP'nin bu yaklaşımlara karşı halkın vereceği destek ile barajı aşacaklarını belirterek, "O zamanda halkımıza söz verdiğimiz konularda mücadele yürütmenin planlamasını yürütüyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da AKP lokalinde silahlı kavga; Eski milletvekilinin oğlu öldü

SONRAKİ HABER

YPG'li Aşkan'ın taziyesine saldırı girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...