23 Nisan 2015 03:48

Mayıs'a 1 hafta kala kar sürprizi!

Sivas, Kayseri ve Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Paylaş

Soğuk hava ve kar yağışı bilhassa yurdun iç kesimlerinde etkili oluyor. İç Anadolu'da Sivas, Kayseri ve Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Sivas'ta gece saatlerinde kent merkezinde etkili olan kar yağışı yol kenarlarını ve yeşillik alanları beyaza bürüdü. Nisan ayında kar yağması şaşkınlıkla karşılanırken, sokaklara çıkarak fotoğraf çektirenler oldu.

Baharın müjdecisi olarak bilinen çiçeklerin üzerinde kar birikintilerinin oluştu. Yağış ile birlikte düşen hava sıcaklığı kent merkezinde sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldü. Trafikte aksamalara neden olan kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

ANKARA

Mayıs ayına bir hafta kala başkentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı 4 saat süreyle etkili oldu.

İl genelinde gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde devam etti. Yağış sonrası parklarda, bahçelerde, otomobillerde ve çatılarda kar birikintileri oluştu. Karayolları ekipleri ise anayollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı.

KAYSERİ

Meteoroloji yetkilileri, Kayseri'de saat 02.00’den sonra başlayan kar yağışının gün boyunca aralıklarla etkili olmasının beklendiğini açıkladı. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te ve kentin yüksek kesimlerinde daha çok etkili olan kar yağışı nedeniyle bu bölgeler beyaza büründü. Etkili olan kar yağışı nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi’nde pistler karla kaplı bulunuyor. Kayak merkezi yetkilileri, pistlerin kayak yapmaya elverişli olduğunu ve Erciyes’te kayak sezonunun Nisan ayı sonuna kadar süreceğini bildirdi.

Hava sıcaklığının hafta sonu ısınmaya başlayacağı ve mevsim normallerine döneceği bildirildi. Sıcaklıkların bugün 7, Cuma günü gece eksi 3 gündüz 10, cumartesi eksi 1 gündüz 17, Pazar gece 3 gündüz 19 derece olacağı tahmin ediliyor.

Gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle Kayseri-Malatya karayolunda sürücüler zaman zaman zor durumda kaldı. Nisan ayı başlarında karların erimesiyle birlikte kar lastikleri çıkarılan araçlardan bazıları, karla kaplı yollarda kayarken, trafiğin de durma noktasına gelmesine neden oldu. Polis ekipleri, kar yağışının etkili olduğu yollarda kar lastiği olmayan araçları durdurdu. Araçlarında kar lastiği olan ya da zincir takanlara yola devam etmeleri için izin verildi.

MUŞ'TA 40 SANTİM KAR

Muş merkeze 18 kilometre mesafedeki Arı köyünde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yaylada ise 2 metreyi aştı.

Deniz seviyesinden 1870 metre yükseklikte Arı köyünde, karın Mayıs ayı ortalarında kalktığını söyleyen köylülerden Fesih Özen, "Köyümüzün her tarafı karla kaplı. Yolumuz halen kardan kapalı olduğu için Muş-Kulp-Diyarbakır yolu üzerinden ulaşımımızı sağlıyoruz. Bu yolun merkeze uzaklığı ise 70 kilometre. Hayvancılıkla geçimini sağlayan arkadaşlar meraların da karla kaplı olmasından dolayı hayvanlara ahırda yem veriliyor. Köyde hava soğuk olduğundan hala soba yakıyoruz. Kar Mayıs ayı ortalarında anca kalkıyor" diye konuştu. (CİHAN/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den ilk resmi 'Ermeni Soykırımı' açıklaması

SONRAKİ HABER

Şili'de yanardağ alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...