23 Nisan 2015 00:26

Davamız ortak, dayanışmamızı büyütelim

Sevgili Renault ve Arçelik işçilerine;Biz Koç Grubuna bağlı Divan Turizm işçileriyiz. DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye olduğumuz için 55 kişi işten atıldık. Aynı Arçelik, Tofaş ve Ford işçileri gibi Koç Grubuna bağlıyız.

Paylaş

Direnişteki Divan işçileri*

Sevgili Renault ve Arçelik işçilerine;
Biz Koç Grubuna bağlı Divan Turizm işçileriyiz. DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye olduğumuz için 55 kişi işten atıldık. Aynı Arçelik, Tofaş ve Ford işçileri gibi Koç Grubuna bağlıyız. Sizler gibi aynı ağır koşullarda çalışıyorduk. Biz çalışanlar 2 yıl ile 25 yıl arası çalışan işçileriz. Hatta bizim yöneticilerimiz biz işçilere “Mal gelip mal gidiyorsunuz”, “Böyle eşşekleri toplayın” gibi hakaretler ediyorlardı. Biz de hakaretlere, düşük ücretlere, tuvaleti bile yasaklayan yöneticilere artık yeter dedik ve sendikaya üye olduk ve 55 kişi işten atıldık.
Davamız aynı. Gücümüzü birleştirip dayanışmamızı artıralım. Manevi desteklerinizi direniş çadırımızda bekliyoruz.
Engelli arkadaşlarımıza yapmaması gereken ağır işler yaptırılıyor, süt izni olan arkadaşlarımızın emzirme haklarını kısıtladılar ve zorunlu mesailere bırakıyorlar. Sendikaya üye olduğu için ilk önce 12 arkadaşımızı işten attılar. Arkadaşlarımızın işe geri alınması için yemekhaneye kapandık, yöneticilerimizin bizlere hakaretleri ve baskıları daha da arttı. 3 gün boyunca fabrikamızın yemekhanesinde direnişimiz sürdü. Bu süre zarfında bizlere yemek, su dahi verilmedi. Dışarıyla irtibatımızı kesmek için elektrikleri kesip soğukta bıraktılar. Bu yapılanlar İstanbul’a lapa lapa kar yağarken oldu. Kalp
hastası olan arkadaşımıza mobbing uygulandı.
Davamız ortak, birliğimizi ve dayanışmamızı büyütelim.
Sizin mücadeleniz bizim de mücadelemiz, işçi sınıfı olarak birlik olursak kazanacağız.

*İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Biz ne yapıyoruz?

SONRAKİ HABER

Kazanana kadar mücadeleye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...