01 Mart 2011 05:13

Halka kurtlu, böcekli kakao kullandırmışlar

Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ithal edilen 5 bin ton kakao içinde kurt, ölü fare ve böcek tespit ettiklerini açıkladı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ağaoğlu, ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.Ağaoğlu, "Bilirkişi raporuna göre, kakao çuvalları

Halka kurtlu, böcekli kakao kullandırmışlar
Paylaş

Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ithal edilen 5 bin ton kakao içinde kurt, ölü fare ve böcek tespit ettiklerini açıkladı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ağaoğlu, ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Ağaoğlu, "Bilirkişi raporuna göre, kakao çuvalları arasında yalnızca böcekler değil ölü fare bile vardı. Üstelik tüm bunlardan devletin resmi kurumları da haberdardı. Gemideki ürünün denetiminden sorumlu İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü, önce gemiyi karantinaya almış, sonra da fümigasyon yöntemiyle ilaçlatıp Türkiye'ye girişine izin vermişti. Kakaoyu Türkiye'ye getiren Al Hurreya gemisinin kaptanı, kakaonun sahibi Altınmarka Gıda şirketinden limanda beklediği günlerin bedelini tahsil amacıyla, tespit istemiyle mahkemeye başvurduğu için, böcekli kakao bilirkişi raporuyla birlikte mahkeme kayıtlarına da geçti. Ancak 8 gün sonra gemideki bozuk ürünler boşaltılarak ülkemize girmiş oldu" diye konuştu.

'BİLİNÇSİZ TÜKETİYORUZ'

5 milyon kilo böcekli kakaonun bilmeden vatandaşlarca kullanıldığını kaydeden Ağaoğlu, "Ürünlerin ülkeye girişi konusunda ihmalkar davrananlar kakaoları ilaçlatmışlar, fakat ilaçlama sonucunda Tarım İlacı Kalıntı Testi yapmamışlardır. Böylece kurtlardan tamamen arındırmadan bu ürünlerin satılmasına, kullanılmasına göz yummuş ve buna ek olarak Tarım İlacı Kalıntı Testini de uygulamayarak halk sağlığını tehlikeye sokmak suretiyle suç işlemişlerdir" şeklinde konuştu. Ağaoğlu, bu suçu işleyenler hakkında "Görevi ihmal sebebiyle kamu sağlığını tehlikeye soktukları" için suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Yasa dışı bahis sporu öldürüyor'

SONRAKİ HABER

On binler Libya-Tunus sınırında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...