22 Nisan 2015 13:47

BAT işçilerinden TİS tepkisi: Servislere binilmedi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulu BAT Sigara Fabrikası işçileri patronun TİS görüşmelerindeki dayatmalarını protesto etmek için servislere binmedi. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulu BAT Sigara Fabrikası işçileri  patronun TİS  görüşmelerindeki dayatmalarını protesto etmek için servislere binmedi.

Sabah iş çıkışında bir araya gelen işçiler, fabrika çıkışına kadar ıslık ve sloganlarla yürüdü. Fabrika çıkışında açıklama yapan Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Başkeser; toplusözleşmede yaşanan sıkıntıları anlattı. Daha sonra işçiler servis araçlarına binerek fabrikadan ayrıldı.

Gazetemize konuşan işçiler, sendikanın yüzde 14 zam istediğini, patronun ise yüzde 4-5 arası bir artış dayattığını söyledi.

MÜCADELEDEN BAŞKA YOL YOK

Sendikanın yeni işe giren işçiler için seyyanen zam ve 1 maaş tutarında ikramiye talep ettiği bilgisini veren işçiler, patronun ise ÇİPA sistemi ile 50 büyük şirketin ücret ortalamasını önerdiğini, bu rakamın da yüzde 14 zam talebini karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtti.

Patronun dayattığı çözümsüzlüğe karşı mücadeleden başka yol kalmadığını anlatan işçiler, yaptıkları eylemin de 4 Mayıs’ta yapılacak 4. oturum öncesi uyarı amaçlı olduğunu bildirdi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Renault işçisi son kez ihtar etti

SONRAKİ HABER

Ankara'da 1 Mayıs ortak kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...