22 Nisan 2015 11:20

Ala: Biz tehcir yaptık - Davutoğlu: Tehcir insanlık suçudur

Eski İçişleri Bakanı ve AKP Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, ‘soykırım’ olmadığını söylerken, 'Biz tehcir yaptık' dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise katıldığı bir televizyon programında 'Tehcir insanlık suçudur' ifadesini kullandı.

Paylaş

Türkiye devleti, 1915'te Ermeni Soykırımı yaşanmadığını iddia ederken, hükümet kanadı birbirleriyle çelişen açıklamalar yapıyor. Eski İçişleri Bakanı ve AKP Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, ‘soykırım’ olmadığını söylerken, “Biz tehcir yaptık” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise katıldığı bir televizyon programında “Tehcir insanlık suçudur” ifadesini kullandı. Davutoğlu ve Ala’nın söyledikleri birleştirildiğinde, ‘Türkiye’nin insanlık suçu işlediği’ ortaya çıkıyor.

Kars İl Özel İdaresine alınan 38 aracın hizmete sokulması törenine katılan Efkan Ala Ermeni Soykırımı’na ilişkin konuştu. Efkan Ala Papa’nın soykırım sözlerini eleştirip, “Biz tehcir yaptık, tehcir. Bu bir yerden bir yere bir topluluğu alıp götürmektir. Yine kendi topraklarımız içerisinde. O zaman başka ülke değildi oralar. Suriye’ye, Lübnan’a bizim yine topraklarımız, Osmanlı’nın toprakları içerisinde, burada karşılıklı münazara olunca, karşılıklı çatışma olunca, alınıp bir unsuru oraya götürmektir tehcir. Ben şimdi buradan diyorum ki, siz buna soykırım diyorsanız, gaz odalarına ne diyeceksiniz, gaz odalarına?’’ ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, önceki akşam 24 TV’de yaptığı açıklamalarda tehcirin insanlık suçu olduğunu söyledi. Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yaptığı görüşmede bu konuya dikkati çektiğini belirterek şöyle konuştu: Acıları karşılaştırıyor değilim. Ben bu konuda açık yürekli sözleri sarf ettim. Tehcir insanlık suçudur dedim. Nerede olursa olsun. Bunları ifade etmekten hiç imtina etmedik ama eğer tarihi açacaksak, Afrika’da hangi kabilelerin sömürge idareleri altında nasıl yok edildiklerini konuşalım. Bunlar konuşulacaksa dünyada yüz yüze bakacak kimse kalmaz. Bunları ben Ermenileri onlarla karşılaştırdığım için söylemiyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gecekondu sahipleri sokağa atılmak isteniyor

SONRAKİ HABER

Dilenen çocukları parmaklıklara kilitleyen Belediye'ye suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...