22 Nisan 2015 11:10

Doktordan hasta tutukluya: BDP'liler tedavi etsin sizi!

Kelepçeli bir şekilde tedavi edilmek istenmesine karşı çıktığı için Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun 'Ben olsam sizin gibi teröristleri buraya getirmem. Gidin BDP'liler tedavi etsin sizi' sözleriyle karşılaşan Bedri Çakmak isimli hasta tutuklu, tedavi edilmeden cezaevine geri gönderildi.

Paylaş

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde kalan hasta tutuklu Bedri Çakmak, sağlık durumu ve tedavi sürecinde yaşadığı mağduriyete ilişkin kamuoyuna mektup gönderdi. Hipertansiyon ve kemik erimesi hastalığı bulunan Çakmak, mektubunda tedavi koşullarının sağlanmadığı gibi gerekli sağlık raporların keyfi bir tutumla verilmediğini aktardı.

Hastaneye gidiş gelişlerinde de genellikle zorluklarla karşılaştığını belirten Çakmak, Mart ayı içerisinde götürüldüğü Tekirdağ Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde kelepçeli olarak muayene edilmek istendiğini, ancak buna karşı çıktığı için görevli bir doktorun 'Ben olsam sizin gibi teröristleri buraya getirmem. Gidin BDP'liler tedavi etsin sizi' sözleriyle karşılaştığını kaydetti.

Çakmak, doktorla aralarında geçen tartışma sonrası muayene edilmeden tekrar cezaevine gönderildiğini de ifade etti.

'FAŞİZAN UYGULAMALARLA KARŞI KARŞIYAYIM'

Mektubunda tansiyonun sürekli yüksek olduğunu ve her an beyin kanaması ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Çakmak, "Böyle riskli bir durumla karşı karşıya olmama rağmen genelde hastaneye götürmüyorlar. Ayrıca kemik erimesi hastalığımdan dolayı kullandığım ilaçlardan kaynaklı elleri, ayakları ve dilinde uyuşma sözkonusu. Faşizan uygulamalar ile karşı karşıyayım. Gerekli raporları vermiyorlar" sözleriyle kamuoyunun dikkatini çekip, yardım istedi.

Konuya ilişkin aradığımız Tekirdağ Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'ndeki bir yetkili ise Çakmak ile ilgiliyi muayene kayıtlarının olduğunu ancak söz konusu iddiaya ilişkin telefon üzerinden cevap verme yetkisinin olmadığını kaydetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Roboski'de askerlerin açık provokasyonu var

SONRAKİ HABER

Gecekondu sahipleri sokağa atılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...