21 Nisan 2015 18:23

Soykırımın 100. yılında Ermeniler Diyarbakır’da anılıyor

Ermeni Soykırımı’nın 100. Yılı kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’da bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Paylaş

Ermeni Soykırımı’nın 100. Yılı kapsamında Diyarbakır’da bir dizi etkinlik düzenleniyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kökleri Diyarbakır’da olan Ermeni Sanatçılar Onnik ve Ara Dinkjian’ı davet ederek eşsiz bir konser düzenledi. Ermeni ezgilerinin hareketli ve slow ezgilerinin dile getirildiği konserde, Ermenice hasret anlamına gelen Garod adlı film de gösterildi. 

Kökleri Diyarbakır’da olan ancak sürgün ve katliamlar sonucu başka ülkelere giden Ermenilerden Onnik ve Ara Dinkjian yıllardır yaptıkları müzikle geçmişlerine dair hasretlerine dikkat çekiyor. Diyarbakır, Anadolu ve Ermeni müziğinin etkin isimleri iki baba oğul, Night Ark, Sid Clark, Arto Tunçboyacıyan, Eleftheria Arvanitaki, Sezen Aksu, Kardeş Türküler, Ahmet Kaya gibi grup ve müzisyenlerle buluşarak yıllarca Ermeni müzikleri ve ezgileriyle beğeni topladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu iki büyük sanatçıyı Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı dolayısıyla Diyarbakır’a davet ederek konser düzenledi. Belediyenin Tiyatro Salonunda düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Salonun tıka basa dolmasına aldırış etmeyen yüzlerce kişi konseri ayakta izledi. Ut, zurna, ney, darbuka, kanun gibi enstrümanlarla zaman zaman hüzünlü zaman zaman da hareketli ezgiler çalan Onnik- Ara Dinkjian ve ekibi adeta müzikleriyle Ermenileri ve yapılan soykırımı anlattı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, çiftliklerde Filistinli çocukları çalıştırıyor

SONRAKİ HABER

‘Süslü’ edebiyat raflarında yeni olabilmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa