21 Nisan 2015 17:12

Akkuyu reklamını şikayet ettiler

Sağlık örgütleri Akkuyu’da yapımına başlanan Nükleer Güç Santrali’nin her tür reklamının kaldırılması için Reklam Kurulu Başkanlığına başvurduğunu duyurdu.

Paylaş

Sağlık örgütleri Akkuyu’da yapımına başlanan Nükleer Güç Santrali’nin her tür reklamının kaldırılması için Reklam Kurulu Başkanlığına başvurduğunu duyurdu.

Akkuyu AŞ’ye ait Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımına dair sağlık örgütleri, dün düzenledikleri toplantıyla değerlendirmelerde bulundu. TTB, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ve Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneğinin bir araya geldiği toplantıda Akkuyu NGS’nin reklamlarının gerçeği yansıtmadığı söylendi. Burada konuşan Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinden Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz, nükleer enerjinin sadece kaza olmasıyla insan ve çevre sağlığını etkilemeyeceğini belirterek, “Çözülmemiş radyoaktif atık sorunu, ekonomik ömrünü doldurduktan sonra yüksek söküm maliyetleri, özellikle santral çevresinde yaşayan çocuklarda sağlık sorunlarına yol açacaktır” diye konuştu.

TTB Genel Sekreteri Prof Dr. Özden Şener de santralin ÇED raporuna TTB olarak dava açtıklarını kaydetti.

Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneğinden Dr. Derman Boztok da santralin olduğu bölgede yaşayan çocuklarda löseminin görülme sıklığının iki kat daha fazla olduğunu dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Ölmemek için 45 günümüz var’

SONRAKİ HABER

Halkın değil şirketlerin sağlığını koruyorsunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...