21 Nisan 2015 10:46

Çanakkale'de tutuklu sayısı 3'e yükseldi

Çanakkale'de 2012-2013 yıllarına ait teknik takip neticesinde yapılan gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. Bugüne kadan 9 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin tutuklandığı soruşturma ile ilgili olarak önceki akşam ifade vermek için Çanakkale Adliyesi'ne gelen Grup Yorum Elemanı Helin Bölek ile İdil Kültür Merkezi Çalışanı Fırat Kıl, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

Çanakkale'de 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan teknik takip sonunda savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın ardından gözaltı ve tutuklamalar başladı. Bugüne kadar biri Çanakkale Adliyesi çalışanı olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alınıp önce savcılık ardından da mahkeme karşısına çıkarıldı. Bir kişinin tutuklandığı, bir kişi için adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldığı soruşturma devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde aynı soruşturmada ismi geçen ikisi İstanbul, bir Kocaeli ve biri de Hatay olmak üzere dört kişi bulundukları şehirlerde gözaltına alınarak Çanakkale'ye getirilmiş ve çıkarıldıkları savcılık tarfından mahkemeye sevk edilmiş ardından da serbest bırakılmışlardı. Son olarak dün savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması ile yürütülüyor.

İFADE VERMEYE GELMİŞLERDİ
2012-2013 dönemini ilişkin yapılan teknik takip neticesinde başlatılan soruşturma dosyasında ismi geçen iki kişi Çanakkale'ye gelerek ifade vermek istediler. Grup Yorum elemanı Helin Bölek ile İdil Kültür Merkezi çalışanı Fırat Kıl, ifade vermeye geldikleri Çanakkale'de savcılık tarafından tutuklu yargılanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakim tarafından görülen davada, iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öz Gıda İş yine sahnede!

SONRAKİ HABER

Arama noktasına karşı çıkan karakol komutanı görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...