21 Nisan 2015 07:41

Diyarbakır Onnik ve Ara Dinkjian’la hasret giderdi

Ermeni Soykırımının 100. Yılı kapsamında Diyarbakır’da bir dizi etkinlik düzenleniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kökleri Diyarbakır’da olan Ermeni sanatçılar Onnik ve Ara Dinkjian’ı davet ederek eşsiz bir konser düzenledi

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de kökleri Diyarbakır’da olan Ermeni sanatçılar Onnik ve Ara Dinkjian’ı davet ederek eşsiz bir konser düzenledi. Ermeni ezgilerinin hareketli ve slow ezgilerinin dile getirildiği konserde,  Ermenice hasret anlamına gelen Garod adlı film de gösterildi. 

Kökleri Diyarbakır’da olan ancak sürgün ve katliamlar sonucu başka ülkelere giden Ermenilerden Onnik ve Ara Dinkjian yıllardır yaptıkları müzikle geçmişlerine dair hasretlerine dikkat çekiyor.

Diyarbakır, Anadolu ve Ermeni müziğinin etkin isimleri iki baba oğul, Night Ark, Sid Clark, Arto Tunçboyacıyan, Eleftheria Arvanitaki, Sezen Aksu, Kardeş Türküler, Ahmet Kaya gibi grup ve müzisyenlerle buluşarak yıllarca Ermeni müzikleri ve ezgileriyle beğeni topladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu iki büyük sanatçıyı Ermeni Soykırımının 100. yılı dolayısıyla Diyarbakır’a davet ederek konser düzenledi. Belediyenin Tiyatro Salonunda düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Salonun tıka basa dolmasına aldırış etmeyen yüzlerce kişi konseri ayakta izledi. Ud, zurna, ney, darbuka, kanun gibi enstrümanlarla zaman zaman hüzünlü zaman zaman da hareketli ezgiler çalan Onnik- Ara Dinkjian ve ekibi adeta müzikleriyle Ermenileri ve yapılan soykırımı anlattı. 

ETKİNLİKLER SÜRÜYOR

Diyarbakır'da Ermeni Soykırımı'nın 100. yılı kapsamında  etkinlikler sürüyor. Londra’dan Gomidas Enstitüsü de İHD Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Barosu ile birlikte ortak anma etkinlikleri düzenleyecek.

Üç gün boyunca sürecek olan anma etkinliklerinin programı ise şöyle olacak:

22 Nisan: Çüngüş'teki Düden Şelalesi'nde anma etkinliği
23 Nisan: Surp Giragos Kilisesi'nde Raffi Bedrosya'nın performansıyla piyano dinletisi ve mum yakma 
24 Nisan:  Mardin Kapı/Surp Sarkis Kilisesi'nde, Duduk dinletisi ve Ermeni ağıtlarla Sanatçı Zilan tarafından dinleti konseri  (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İsmi rüşvete karışan Güney Kore Başbakanı istifa etti

SONRAKİ HABER

Almanya yarım ağızla 'soykırım' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...