20 Nisan 2015 16:01

Uludere'de asker halka ateş açtı: 5 yaralı

Uludere ilçesi Yemişli Köyü'nde sınır ticareti yapan yurttaşlara yönelik askeri operasyonları engellemek için köy çıkışına giden halka askerin ateş açması sonucu, 3 kişi gerçek mermi ile iki kişi ise dipçik darbeleriyle yaralandı.

Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesi sınır hattında bulunan Yemişli Köyü'nde sınır ticareti yapan yurttaşlara yönelik askeri operasyonları engellemek için köy çıkışına giden halka yönelik askerlerin açtığı ateş sonucu, 5 yurttaş yaralandı. Sınır ticareti yapan yurttaşlara yönelik askeri operasyon yapılacağı bilgisi üzerine toplanan köy halkı, operasyonu engellemek amacıyla askeri hareketliliğin yaşandığı köy çıkışına geçti. Burada askerler tarafından açılan ateş sonucu Savaş Sak, Mehmet Arteş ile İdris Oslu isimli yurttaşlar gerçek mermilerle yaralandı. Ferhat Sak ile Yusuf Sak isimli yurttaşlar ise askerlerin saldırısı sonucu yüzlerine aldıkları dipçik darbesi ile yaralandı. Diz kapağına isabet eden kurşun ile yaralanan Mehmet Arteş, iki ayağından vurulan İdris Oslu ile yine gerçek mermi ile yaralanan Savaş Sak isimli yurttaşlar, kaldırıldıkları Uludere Devlet Hastanesi'nin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

HALK YOLU KAPATTI
Askeri saldırıların yoğunlaşması üzerine Yemişli Karakolu'na yürüyen halk, yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen çevre köylerdeki ihtiyar heyetlerinin girişimleri sonucu halk yol kapatma eylemine son verirken, askerlerin bölgeden çekilmesiyle köydeki gerginlik son buldu.

Sınır ticareti yaptıkları sırada askeri operasyonla karşılaşan 100'e yakın yurttaşın ise Federal Kürdistan Bölgesi'ne geçtiği belirtildi. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yurttaşların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, dipçik darbeleri ile yaralanan Ferhat Sak, "20'ye yakın asker beni linç etmek istedi. Yüzüme dipçiklerle vurdular. Askerlere müdahale eden kadınlar kurtardı beni" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Saraybosna’da taraftar cinayeti

SONRAKİ HABER

Sırrı Süreyya Önder'den AKP'ye: Allah'ın sopası yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...