20 Nisan 2015 17:23

Arınç: Bilerek, kasıtla, isteyerek soykırım yapmadık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermeni Soykırımının 100. yıldönümüne ilişkin soruya verdiği yanıtta, 'Bilerek kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık' ifadesini kullandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık” sözleri dikkat çekti. Arınç, ayrıca Jandarma Genel Komutanının Bakanlar Kuruluna katılmasının da “iç güvenlikte Jandarmanın” kullanılacak olmasına bağladı. Arınç, Ağrı’daki olayın da HDP’nin anlattığı gibi değil, “güvenlik güçlerinin” söylediği gibi olduğunu iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrasında açıklama yaptı. Ermeni Soykırımının 100. yıldönümüne ilişkin soruya yanıt veren Arınç, "Bilerek kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık" ifadesini kullandı. Yaşananların bir soykırım olmadığını savunan Arınç "Biz soykırım yapmadık. Soykırım yapan ülkeler bellidir. Biz kendimizden eminiz" dedi.

Arınç'ın “Biz nasıl Çanakkale Savaşları'nı her sene kutluyorsak, Ermeni Diasporası da her yıl 24 Nisan'ı kendileri için soykırım olduğunu düşünüyorlar ve bunu savunuyorlar. 1. Dünya Savaşı sırasında isyan edenlere karşı yapılan müdahalede yaşanan trajik olayların olduğunu biliyoruz. Biz soykırım yapmadık. Soykırım yapan ülkeler bellidir. Biz kendimizden eminiz” sözleri dikkat çekti. Arınç, ayrıca HDP’nin “Soykırım kararlarına” karşı TBMM’de yapılan ortak açıklamaya destek vermemesine de tepki göstererek, “Halkımız bunları görüyor” dedi.

Davutoğlu'ya göre 'soykırım yapıldı' demek nefret suçuymuş

AĞRI OLAYI AYDINLATILMIŞ!
Ağrı’da yaşananları ve Jandarma Genel Komutanı'nın Bakanlar Kurulu toplantısına katılmasını değerlendiren Arınç, “Bundan önceki toplantıya da Jandarma Genel Komutanımız gelmiştir. İç Güvenlik Paketi'nde jandarma ile emniyet güçlerimizin birlikte hareket edebileceği, belli rütbenin altındakiler için İçişleri Bakanlığımızın artık amir durumunda olduğunu herkesin bildiğini düşünüyorum. Asayiş konuları görüşülürken Jandarma Genel Komutanı da davet edilmektedir, kendisinden gerektiğinde bilgi de alınmaktadır. Son günlerde yaşanan olaylar provakatif eylemlerdir. Bunların bir kısmı sadece ses getirmek, sadece panik meydana getirmek, sadece dikkatleri başka yöne çekmek içindir. Kolluk kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz hem bu tür olayların yaşanmaması hem eğer bir olay yaşanmışsa sorumlularının bir an evvel yakalanması, adaletin önüne çıkarılması konusunda ciddi bir takibin içindedirler” dedi. Ağrı’daki olayların da “aydınlatıldığını” savunan ve “Bunlar HDP'nin ısrarla göstermek istediği noktada değil, bizzat Vali'nin, bizzat sayın Bakanımızın, bizzat güvenlik güçlerinin ve yargının önüne götürülen dosyadan da görülebileceği gibi silahı ve şiddeti kendileri için tek güç bilenlerin yaptığı bir eylemdir” diyen Arınç, “İnsanlar ölmüştür, polisler askerlerden yaralananlar olmuştur. Seçim güvenliğini mutlak ölçüde kamu düzenimizi de koruyarak sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Herkes görevinin başındadır” şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Paralarını alamayan TOKİ işçileri çatıya çıktı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe tek golle yeniden lider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...