20 Nisan 2015 11:36

HDP'den direnişteki tersane işçisine destek ziyareti

Tuzla Gemi Tersanesinde iş cinayetinde yaşamını yitiren Tamer Şeyhun’nun ölümüyle ilgili açılan kamu davasında şahitlik yapan ve Tamer Şeyhun aleyhine ifade vermediği için işten atılan Dok Gemi-İş Sendikası Üyesi Eyüb Ayan’ı, Limter-İş’le birlikte başlattığı direnişin 17. gününde HDP Tuzla ilçe örgütü ziyaret etti. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Tuzla Gemi Tersanesinde iş cinayetinde yaşamını yitiren Tamer Şeyhun’nun ölümüyle ilgili açılan kamu davasında şahitlik yapan ve Tamer Şeyhun aleyhine ifade vermediği için işten atılan Dok Gemi-İş Sendikası Üyesi Eyüp Ayan’ı, Limter-İş’le birlikte başlattığı direnişin 17. gününde HDP Tuzla ilçe örgütü ziyaret etti.

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı direniş hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra sözü HDP Tuzla İlçe Örgütü Eş Başkanı Hüseyin Tezer’e verdi. Tezer, “Bu ülkede işçiye verilen değeri Soma faciasında, davasında çok iyi gördük. Bu ülkede işçi sağlığı ve iş güvenliğinin hiçe sayıldığını ve bunun için gerçek ağır yaptırımlar uygulanan yasalar çıkarılmıyor” dedi. Tezer, parti olarak direnişte olan Ayan’ın yanında olduklarını söyledi.

Daha sonra gazetemize konuşan Eyüp Ayan şunları söyledi: “Tamer Şeyhun aleyhine ifade vermediğim için patron tarafından sokağa atıldım. Evet, işten atılmamın tek nedeni sadece doğruyu söylemem ve işçi sınıfına yakışan onurlu bir davranış sergilemem, rahmetli olan işçi arkadaşıma sahip çıkmamdır. Aynı durumu benden önce Tamer Şeyhun aleyhine ifade vermeyen, arkadaşını üç kuruş için satmayan ve ağır baskılara maruz kalan Veysel Sargut arkadaşımız da yaşamıştı. Anlaşılan o ki Tuzla Gemi patronu ve adamları arkalarında iz bırakmak istemiyorlar. Kan parasıyla bu işi kapatmanın mutluluğunu yaşamak istiyorlar. Onlar her şeyi parayla satın alacaklarını sanıyorlar. 200’e yakın iş cinayetine kurban giden arkadaşımızın yakınlarını kan parasıyla, tersane işçilerini işten atma tehdidi ve baskısıyla vicdanlarını susturdular. İşte bunların vicdanları ve adaletleri bu kadar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Üniversitesi’nde ülkücü saldırılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

AYM, resmi cinsel ilişki biçimini belirledi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...