20 Nisan 2015 11:41

Mersin Üniversitesi’nde ülkücü saldırılar protesto edildi

Mersin Üniversitesi'nde okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler, son dönemde karşılaşılan ülkücü saldırıları protesto etti.

Paylaş

Mersin Üniversitesi'nde son dönemde karşılaşılan ülkücü saldırılar, üniversitede okuyan devrimci, demokrat ve yurtsever öğrenciler tarafından protesto edildi. Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Yaşasın halkların kardeşleri", "Faşizme geçit vermeyeceğiz", "Faşizme karşı omuz omuza" dövizleri taşıyarak, Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca ise "Polis üniversiteden defol", "Baskıları bizi yıldıramaz", "yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası Rektörlük binası önünde yapılan açıklamada, son dönemde üniversitelerdeki faşist saldırıların arttığı ve bu saldırılarda Mersin Üniversitesi'nin de payına düşeni aldığı belirtildi. Yaşanan ırkçı saldırıların polis, idare ve ülkücü işbirliği ile yapıldığını belirtilen açıklamada, demokratik öğrenci hareketinin sindirilmek istendiği bu saldırılara boyun eğilmeyeceği ifade edildi.

Öğrenciler, açıklama sonrası sloganları eşliğinde protestolarını sonlandırdı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Lice'deki toplu mezar için kayıp yakınları harekete geçti

SONRAKİ HABER

HDP'den direnişteki tersane işçisine destek ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...