20 Nisan 2015 10:47

‘Karadolap’ta nefes alacak yerimiz kalmadı’

Eyüp Karadolap Mahallesi halkı, yeşil alan ve park olarak ağaçlandırdıkları parselin özel şahsa satılmasına ve ranta açılmasına karşı eylem yaptı.

Paylaş

Eyüp Karadolap Mahallesi halkı, yeşil alan ve park olarak ağaçlandırdıkları parselin özel şahsa satılmasına ve ranta açılmasına karşı eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından satışı yapılan araziyi, kendi emekleriyle yeşillendiklerini ve çocuklarının oyun alanı olduğunu söyleyen mahalle halkı, “Hükümet yeşile düşman, zaten mahallemizde çok sınırlı nefes alacağımız yer var, onlara da göz dikiyorlar” diye konuştu. “TOKİ defol bu mahalle bizim” sloganlarını atan mahalle halkı, Büyükşehir’e daha önce de arazinin yeşil alan kalması yönünde müracaatlarda bulunduklarını ve imza topladıklarını, ama herhangi olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Eylemde görüştüğümüz Karadolap Mahalle Muhtarı Ali Ekber Binici, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Planlama Müdürlüğüne şikayetlerimizi bildirdik. Bize burasının 2003 tarihinde 1/5000’lik imar tadilatı planında parselasyonu yapılıp imara açıldığını söylendi. Yani burayı ticaret alanına çevirmişler” diye konuştu.

Mahallelerinde yoğun bir betonlaşmanın olduğunu söyleyen Binici, “Nefes alacağımız bir alan kalmadı. İnsanların barındıkları gecekonduları rant uğruna yeşil alana çevirip oradaki insanları evsiz bırakmayı düşünen bu zihniyet mahallelinin kendi emekleriyle ağaçlandırdıkları yeşil alanları da betonlaştırmaya çalışıyorlar” dedi. Binici, “Biz durumu öğrendikten sonra mahalle sakinleriyle gereken yerlere müracaatlarda bulunduk, buranın park ve yeşil alan olarak kalması için mahalle sakinleriyle imza topladık. Ama şimdiye kadar olumlu bir cevap alamadık. Buranın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bu eylemimiz bir başlangıç” diye konuştu.  Mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Binici, “Gerekirse geniş katılımlı yürüyüşler planlayacağız. Çünkü bu zihniyet yaşam alanlarımızı, nefes alacağımız alanları bırakmadı. Bunlar halkı değil rantı düşünüyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Nükleer santral geleceği karartmaktır’

SONRAKİ HABER

Vali, Taksim ‘yasak’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...