20 Nisan 2015 10:11

KCK'den AKP'ye: Korkunun ecele faydası yok!

KCK, AKP’nin hem çözüm hem de seçim sürecine ilişkin önüne koyduğu yeni konseptin, gerilim ve çatışma üzerinden, provokasyon ve operasyon politikası olduğunu belirtti.

Paylaş

KCK, AKP’nin hem çözüm hem de seçim sürecine ilişkin önüne koyduğu yeni konseptin, gerilim ve çatışma üzerinden, provokasyon ve operasyon politikası olduğunu belirtti. Açıklamada, Kürt halkına ve demokrasi güçlerine AKP saldırıları karşısında geri adım atmadan demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı.

AKP ÇÖZÜM SÜRECİNİ DONDURDU

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının son dönemde toplumda gerilim ve çatışma yaratan bir politika izlediği belirtildi. KCK açıklamasında, “Çatışma ve gerilim üzerine kurdukları bu politika gerek çözüm, gerekse seçim sürecini oldukça zorlayan bir durum ortaya çıkarmıştır. HDP heyetinin İmralı ziyareti objektif olarak askıya alınmıştır. İzleme komisyonu kurulmamış, müzakereye geçilmemiştir. Hiçbir partinin çıkarlarına ve seçimlere kurban edilmeyecek kadar önemli olan çözüm süreci dondurulmuştur. İzleme komisyonunun kurulup derhal müzakereye geçilmesi gerekirken, AKP iktidarı bu süreçte hiçbir adım atmamıştır. Erdoğan’ın direktifleri sürece yön vermektedir. Erdoğan, devlet heyetiyle, HDP heyetinin Dolmabahçe toplantısına açıkça karşı çıkmıştır. İzleme komisyonunun kurulmasına taraf olmadığını belirtmiştir. Erdoğan’ın açıklamalarıyla AKP hem çözüm hem de seçim sürecine ilişkin yeni bir konsept ve yeni bir politika önüne koymuştur. Bu politika gerilim ve çatışma üzerinden, provokasyon ve operasyon geliştirme politikasıdır” denildi.

PROVOKASYONLAR ADIM ADIM GELİŞTİRİLDİ

Son haftalarda yaşanan gelişmelerin AKP’nin provokasyon politikası yürüttüğünü doğruladığı dile getirilen açıklamada, “Mardin’de başlatılan operasyonla startı verilen provokasyonlar Diyadin’de geliştirilmiştir. Ardından HDP’ye yönelik peş peşe saldırılar yapılmıştır. HDP’nin binaları basılmış, taşlanmış, tabelası zorla indirilmeye çalışılmıştır. Antalya, Hatay, İstanbul, Rize, Bursa ve en son HDP genel merkezine silahlı saldırı yapılmıştır. Bütün bunlar kuşkusuz tesadüfi olmayıp, bir plan ve stratejinin parçası olarak adım adım gerçekleştirilmiştir” denildi.

Erdoğan’ın hâlâ 6–7 Ekim Kobanê’yle dayanışma eylemlerinde polis kurşunlarıyla katledilen onlarca kişinin hesabını HDP ve demokrasi güçlerinden sormaya çalıştığını belirten KCK Eş Başkanlığı, “Birkaç haftada Cizre’de 7 çocuğu katleden bizzat devlet olmuştur. Gerek Amed’de katledilen onlarca yurtseverin, gerekse Cizre’de ve Kürdistan’ın birçok yerinde polis kurşunlarıyla öldürülen yurtseverlerin hesabını vermesi gereken bizzat Erdoğan ve AKP iktidarıdır. Tam bir diktatör zihniyetiyle pişkince HDP ve özgürlük hareketinden hesap sormaya kalkışması, bugüne kadar yaptıkları siyasi ve kültürel soykırım politikalarını sürdüreceklerini göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

AKP SÜRECİ, SEÇİME KURBAN ETMEK İSTİYOR

AKP’nin amacının çözüm sürecini parti çıkarlarına ve seçimlere kurban etmek olduğu belirtilen açıklamada, “Bunun içindir ki, baskıcı, şoven, otoriter ve gerilime dayanan çatışmalı bir üslup kullanmaktadırlar. Erdoğan’ın ve AKP yetkililerinin bu üslup ve açıklamalarından sonra gerillanın ısrarla çatışma sürecine çekilmek istenmesi ve HDP’ye yönelik saldırılar anlaşılırdır. Türkiye halkları ve demokrasi güçleri AKP’nin nasıl bir savaş kışkırtıcılığını yaptığını görmelidir. Gerilla güçlerimiz ateşkesin ruhuna uygun bir pozisyon içindeyken, Türk ordusunun gerilla alanlarını her gün obüs ve havan toplarıyla bombalaması, keşif ve savaş uçaklarının medya savunma alanları üzerinde hareket etmesi tehlikelidir” denildi.

HDP’nin yükselişe geçmesinin, Erdoğan ve AKP iktidarını korkuttuğu, tedirgin ettiği dile getirilen açıklamada, “Yaptıkları saldırı ve provokasyonların bir amacı da HDP’yi barajın altına çekmektir. Bunun için gerilim, çatışma ve her türlü provokasyonlar dahil elinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. HDP’nin yükselişi AKP’nin baş aşağı giden trendini hızlandırmaktadır. Bu da Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununu çözüm koşullarının yaratılması demektir” denildi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ YÜKSELMELİ

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Erdoğan ve AKP iktidarı derhal izleme komisyonunu kurarak, Reber (önder) Apo’yla müzakereye oturmak zorundadır. HDP’ye yapılan saldırılar ve geliştirdiği provokasyonlar kimsenin hayrına değildir. Bu kirli ve tehlikeli politikalar derhal terk edilmelidir. Halkımızı ve tüm demokrasi güçlerini saldırılara karşı asla geri adım atmadan demokrasi ve özgürlük mücadelesini daha iddialı ve kararlı biçimde yükseltmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Êlaqamiş Katliamı için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Sorunlarımız bir çözümümüz bir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...