20 Nisan 2015 09:41

AKP’li belediyeden Suruç’a Kobanê cezası!

AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi, DBP’li belediyenin yönettiği Suruç ilçesinde sorumluluk alanındaki hizmetleri vermiyor.

Paylaş

AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi, DBP’li belediyenin yönettiği Suruç ilçesinde sorumluluk alanındaki hizmetleri vermiyor. Yolları yapılmayan, rögarları onarılmadığı için kanalizasyon suları içinde yürümek zorunda kalan Suruçlular, Kobanê direnişi sırasında aldıkları tutum nedeniyle AKP tarafından cezalandırıldıklarını düşünüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin on binlerce Kobanêlinin yerleşmesiyle nüfusu iki katına çıkan Suruç’ta şu ana kadar yapması gereken hiç bir hizmeti yapmadığından şikayetçi olan Suruçlular tepkili. Suruç Devlet Hastanesi önünde bulunan ve uzunca bir süre önce patlayan rögar nedeniyle, kanalizasyon ve atık sular halkın sağlığını tehlikeye atıyor. Steril olması gereken hastaneye getirilen hastalar, kanalizasyon sularını aşmak zorunda kalıyor.

Konuya ilişkin konuşan Suruç Belediyesi Meclis Üyesi Halil Akbaş, Urfa’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte neredeyse bütün hizmet araçları ve iş makinelerinin ellerinden alındığını, bunun karşılığında ise şu ana kadar Suruç’a hiç hizmet yapılmadığını söyledi. Akbaş, “Devlet Hastanesi önündeki Akçakale yolu üzerinde patlayan rögar nedeniyle kanalizasyon suları hastanenin bahçesine kadar gidiyor. Ziyaret yolu da aynı şekilde. Yayılan kokular tüm civarı rahatsız ediyor” dedi. Konuyu defalarca Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiklerini ancak hiçbir gelişme olmadığını söyleyen Akbaş, AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin DBP’li belediyelerle halkı karşı karşıya getirmek için bilinçli bir şekilde böyle davrandığını söyledi. AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin DBP'li belediyeler ile AKP’li belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını ifade eden Akbaş, “Bizim araçlarımızı bizden alarak AKP’li Siverek Belediyesi’ne gönderdiler. Bir yıldır Büyükşehir Belediyesi Suruç’ta tek bir çalışma yapmamıştır. Defalarca Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güven’e yazı gönderdik. Hiç bir şekilde cevap verilmedi. Biz Suruç Belediyesi olarak çoğu zaman Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken işleri yapıyoruz. Suruç ve Aligör arasındaki yol köstebek yuvası gibi. Her taraf çukurlarla dolu ve yol bozulmuş durumda. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken bir yol ama yapmıyor” şeklinde konuştu. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Halk otobüsü dal toplayan kadınlara çarptı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Yandaş medya 1 Mayıs provokasyonuna başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...