20 Nisan 2015 08:47

Katliamdan kurtulanların iddiası: Gemide 700 değil 950 kişi vardı!

Libya'dan yola çıktıktan sonra Akdeniz’de batan göçmen gemisinden kurtarılan 28 kişi gemide basına yansıdığı gibi 700 değil 950 kişi olduğunu söyledi.

Paylaş

Libya'dan yola çıktıktan sonra Akdeniz’de batan göçmen gemisinden kurtarılan 28 kişi gemide basına yansıdığı gibi 700 değil 950 kişi olduğunu söyledi. Kayıpların 200 kadarının kadın, 40-50'sinin ise çocuk olduğu sanılıyor. Denizden kurtarıldıktan sonra Sicilya’nın Catania kentinde Cannizarro hastanesine kaldırılan göçmenlerden biri gemide en az 950 kişi olduğunu açıkladı. Göçmenin verdiği bilgiye göre geminin altında kilitli tutulan ve çıkmasına izin verilmeyen çok sayıda göçmen bulunuyordu.

Öte yandan konuyla ilgili İtalyan gazetesi Repubblica’ya konuşan Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) sözcüsü Carlotta Sami,  "Gemide kimlerin olduğuna dair daha fazla bilgi sahibiyiz. Çok fazla sayıda kadın ve çocuk olduğunu biliyoruz" dedi.

UNHCR’nin verdiği bilgilere göre sadece geçtiğimiz hafta 13 bin 500 göçmen botlarla İtalya kıyılarına taşındı.

Fransız Liberation gazetesine konuşan Uluslararası Göç Örgütü sözcüsü Florance Kim de, Akdeniz’deki ölümlerin önceden öngörülebilir olduğuna dikkat çekti. “Göçmenlerin akış sezonu giderek daha erken başlıyor” diyen Kim, yaz başı yerine bu yıl Şubat ayından itibaren göç akışın başladığını söyledi.

Gemilerin de giderek daha dolu olduğunu ve içindekilerin hayatını tehlikeye attığını dile getiren Florance Kim, “Uluslararası Göç Örgütü'nün hesaplarına göre Ocak ayı başından bu yana gemi batmaları nedeniyle 900'e yakın kişi öldü. Bu bilanço, 2014 yılının aynı dönemine kıyasla, 18 kat daha fazladır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu Santrali reklamlarına karşı kampanya

SONRAKİ HABER

Nestle işçileri açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...