20 Nisan 2015 08:44

Akkuyu Santrali reklamlarına karşı kampanya

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Akkuyu NGS şirketinin Mersin ve Türkiye'nin birçok yerinde billboardlara asılan reklamlarının kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

Paylaş

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), geçtiğimiz hafta temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa eden Akkuyu NGS şirketinin, santrale ilişkin tepkilere rağmen Mersin ile Türkiye'nin birçok ilindeki billboardlara astığı reklamların kaldırılması için kampanya başlattı. Başlatılan kampanya ile asılan bu reklamların kaldırılması talep edildi.

Derneğin kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: "Yıldız Ada Şirketi, Mersin'de bulunan reklam panolarında Akkuyu Nükleer Santrali'nin reklamını yaparak Türkiye'nin 40 yıldır süren nükleer santral karşıtı mücadelesine saygısızlık yapmıştı. Enerjide Rusya'ya bağımlılığın, Akkuyu'nun Çernobil ve Fukuşima olmasını, Akkuyu'nun nükleer atık deposu haline dönüşmesi, bölgenin ekosisteminin bozulması, insanları öldürmek için Akkuyu'da nükleer silahın ham maddesinin üretilmesi, kamu kaynaklarının zarara uğratılması, bölgenin tarımına ve turizmine darbe vurulması, yaşam hakkının gasp edilmesi, çocukların geleceğinin karartılması, Mersin'in ve Akdeniz'in kalbine bir atom bombası yerleştirilmesi reklamını yapan; Yıldız Ada Petrol Ürünleri İnşaat Nakliye Gıda Reklam Ajans Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kınıyoruz ve panolarından gerçeği yansıtmayan, halkı yanıltan Akkuyu Nükleer Santrali reklamlarının kaldırmasını istiyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Koruculuk bir suç örgütüdür

SONRAKİ HABER

Katliamdan kurtulanların iddiası: Gemide 700 değil 950 kişi vardı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...