03 Ağustos 2011 09:57

Rock-a: dayanışmanın festivali başlıyor

Rock-A, Alternatif Rock Festivali 05-06-07 Ağustos 2011 tarihlerinde İzmir People Camping Foça Sahili’nde başlıyor. İlki 2007 yılında başlayan Rock-A beş yıldır gönüllüler tarafından organize ediliyor. Nükleer santrallerin ve HES’lerin dikildiği, doğanın hammadde deposu gibi kullanılarak tüketildiği, gelir dağılımındaki uçu

Rock-a: dayanışmanın festivali başlıyor
Paylaş

Rock-A, Alternatif Rock Festivali 05-06-07 Ağustos 2011 tarihlerinde İzmir People Camping Foça Sahili’nde başlıyor. İlki 2007 yılında başlayan Rock-A beş yıldır gönüllüler tarafından organize ediliyor. Nükleer santrallerin ve HES’lerin dikildiği, doğanın hammadde deposu gibi kullanılarak tüketildiği, gelir dağılımındaki uçurumla milyonlarca insanın göçe zorlandığı bir dönemde bir kez daha Rock-A özgür-eşit bir dünya hayalini paylaşan herkesi dayanışmaya çağırıyor... ‘Doğanın efendisi değil bir parçasıyız’ anlayışıyla hareket eden Rock-A Festivali, alternatif müzik gruplarının sahne performansları, kısa filmler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu programlarıyla festival katılımcılarını bekliyor. 

Festivale; Bajar, Bandista, Heyula, Kırkbinsinek, Eski Bando, Bozuk Düzen, Enzo Ikah gibi gruplar katılacak. Toplumsal Cinsiyet, Şarap Yapım, Mızıka, Gürültü, Geri Dönüşüm Sanatı gibi alanlarda atölye çalışmaları yapılacak. Ayrıca, Zihinsel Özgürleşme: Dogma ve Paradigmayı Aşmak,  Alternatif Futbol ve Taraftar Kültürü, Futbolun Endüstrisine Bakış üzerine  söyleşiler yapılacak. Hayvan Özgürlüğü ve Vejetaryenizm – Belgesel ve Animasyon Film Gösterimi, Kosmos: (Elektroakustik Müzik Üzerine İmprovize Dans Gösterisi yapılacak etkinlikler arasında. Rock-A, ‘’Yüreğimizde yeni bir dünya taşıyoruz. Ve şu anda, şimdi, bu dünya büyümekte!’’ diye sesleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

40 yıllık kitapçı iflas etti

SONRAKİ HABER

‘Mezbaha No. 5’ ABD’de yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...