20 Nisan 2015 08:02

Avrupa'da HDP'ye destek büyüyor

7 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını hızlandıran HDP'ye Avrupa'dan da destek giderek büyüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Almanya'nın Nürnberg, Fransa'nın Bordeaux ve Avignon ile İtalya'nın Modena kentlerinde halk toplantıları yapıldı.

Paylaş

7 Haziran seçimlerine "Yeni Yaşam" projesiyle giden HDP'ye Avrupa'dan büyük ilgi. HDP'nin seçim çalışmaları kapsamında Avrupa ülkelerinde yapılan halk toplantılarına Almanya'nın Nürnberg, Fransa'nın Bordeaux ve Avignon ile İtalya'nın Modena kentlerinde devam edildi. 

BORDEAUX

Güney Fransa'nın Bordeaux kentinde ise AvEG-Kon Eşbaşkanı Şafak Arabacı, Kürt siyasetçi Adem Uzun ve HDP Parti Meclisi üyesi ve Ankara milletvekili adayı Orhan Çelebi'nin katılımıyla panel düzenlendi. Alevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele yüzlerce kişi katıldı.

Avrupa Seçim Komisyonu üyesi olan AvEG-Kon Eşbaşkanı Arabacı, devam eden seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: "Seçime hızla ilerliyoruz, zaman akıyor ve Avrupa'nın her tarafında çalışmalar yürütülüyor. Komisyonlar oluşturuldu, bilgisayarla kapılar çalınarak insanların bire bir kimlik bilgileri sorgulanarak kayıt işlemleri yapıldı."

Ardından konuşan Kürt siyasetçi Adem Uzun, "Bu seçimlerde başaracağımıza inanıyorum. Birliktelikler büyüyecek, sadece direnen değil kazanan pozisyona da geleceğiz" derken, HDP Parti Meclisi üyesi Çelebi ise, "HDP şu an Türkiye'de en çok tartışılan parti konumunda. HDP'yi tartışmanın iki nedeni vardır. Birincisi, HDP'nin Türkiye'de yeni siyasi muhalefetin güçlü sesi olarak kendisini yansıtmasıdır. İkincisi sözü ve eyleminin tutarlılığıdır" ifadelerini kullandı.

AVİGNON

Fransa'nın Avignon kentinde de seçimler konulu halk toplantısı düzenlendi. HDP Montpellier Temsilcisi Serdar Koç yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin tüm Ortadoğu'yu etkileyeceğine dikkat çekti. HDP'nin yürüteceği demokratik siyasetin örnek olacağını belirten Koç, "Seçim çalışmalarını tüm gücümüzle, farklı kesimleri dahil ederek, Rojava'nın direniş ruhuyla 7 Haziran seçimini zafere ulaştırmalıyız" diye belirtti. 

NÜRNBERG

Almanya'nın Nürnberg kentinde HDP Mardin Milletvekili Adayı Prof. Mithat Sancar'ın katılımıyla panel düzenlendi. Panelde konuşan Sancar, HDP'nin eşitlikçi, özgürlükçü politikalarına dikkat çekerek, "Ben Arap kökenliyim. Türkiye'de yaşayan azınlıkların Türkiye siyasi tarihinde ilk defa HDP politikasıyla gerçek temsiliyetini bulacağına inancım tam" dedi. HDP'nin Türkiye'de yaşayan tüm halkların partisi olduğunu dile getiren Sancar, mecliste gerçek anlamda muhalefet yapan tek partinin HDP olduğunu söyleyerek, "AKP'yi engelleyebilecek tek güç HDP'dir. HDP'nin barajı aşması demek başkanlık sisteminin çökmesi anlamına gelecek. Türkiye'nin siyasi kaderini değiştirecek bir seçime gidiyoruz, herkesin bize oy vermeleri istiyoruz" diye konuştu.

MODENA

İtalya'nın Modena kentinde ise seçim çalışmaları kapsamında Kürt, Türk, Süryani, Alevi ve Çerkes göçmenlerden destek istendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus’ta trafik kazası: 5 ölü 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanı Şimşek: Kaynak göstersinler, oyum CHP'ye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...