03 Ağustos 2011 09:57

40 yıllık kitapçı iflas etti

ABD’nin 40 yıllık kitap mağazası zinciri olan Borders, e-kitap pazarıyla rekabette zorlandığından iflas etti.ABD’nin 40 yıllık kitap mağazası zinciri olan Borders iflas etti. ABD’nin en büyük ikinci kitap mağazası zinciri Borders Group’un Başkanı Mike Edwars, “Pek çok mağazamızı daha önce kapatmıştık. İnternet ü

40 yıllık kitapçı iflas etti
Paylaş

ABD’nin 40 yıllık kitap mağazası zinciri olan Borders, e-kitap pazarıyla rekabette zorlandığından iflas etti.

ABD’nin 40 yıllık kitap mağazası zinciri olan Borders iflas etti. ABD’nin en büyük ikinci kitap mağazası zinciri Borders Group’un Başkanı Mike Edwars, “Pek çok mağazamızı daha önce kapatmıştık. İnternet üzerinde faaliyet gösteren e-kitapçılar ile rekabet etmekte zorlandık ve son 3 yılda zarar 595 milyon dolara ulaştı” dedi.

Son dönemlerdeki gelişmelerin kitapçılık sektörü açısından çok farklı bir boyuta ulaştığını dile getiren Mike Edwars, şu değerlendirmeyi yaptı: “Başka bir çözüm bulmak için çok çalıştık. Ancak kitap satışı konusunda sektörde yaşanan değişiklikler, e-kitaplar ve fırtınalı ekonomi bizi şimdi içinde bulunduğumuz bu duruma getirdi. Borders bu hafta sonundan itibaren eylül ayına kadar 399 mağazasını kapatacak. Bu gelişmeler bizim için çok üzücü. ABD halkı da bu durumdan eminimki üzüntü duyuyor. 40 yıllık geçmişi bulunan bu markanın tüm mağazaları kapanacak.”

Borders, 2008 yılında 3.13 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi ancak 2009 yılında bu rakam 2.25 milyar dolara geriledi. Ayrıca şirketin kar marjı da yüzde 50 düştü. Şirket son dönemlerde hızla büyüyen e-kitap pazarıyla rekabette zorlandı ve son 3 yıllık zararı 595 milyon dolara ulaştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet kaçırılan askerler için hâlâ suskun

SONRAKİ HABER

Rock-a: dayanışmanın festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...