20 Nisan 2015 07:27

Taş ocakları davasına dağcılar da müdahil olacak

Paylaş

İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Karakuyu köyü yakınlarında kurulması planlanan taş ocaklarına karşı yöre halkının açtığı davaya, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü destek verdi. Genel merkezi İzmir’de bulunan kulüp, köyün 600 metre yakınına kurulması planlanan taş ocaklarına karşı açılan davaya müdahil olarak katılacaklarını açıkladı.

Karakuyu'yu ziyaret ederek köylülerden ve muhtardan süreç hakkında bilgi alan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi yaklaşık 200 kişi, taş ocaklarının kurulacağı bölgeye yürüyüş düzenledi. Dava sürecine dahil olacaklarını ifade eden Kulüp Başkanı Orhan Kozan, köyün sadece 600 metre uzaklığına maden sahası kurulmasına anlam veremediklerini söyleyerek, “Fıstık çamlarıyla, zeytin ağaçlarıyla kaplı bu güzel ve verimli arazinin göz göre göre yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bizler her hafta sonu doğaya çıkan insanlarız. Doğanın tüm güzelliklerinden ve nimetlerinden bizler de faydalanıyoruz. Bu yüzden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak, Karakuyu köyü halkının yanında yer alıyoruz. Bu sadece sözde kalmayacak ve davaya biz de müdahil olacağız. Avukat arkadaşlarımızla görüştük, en kısa sürede davadaki yerimizi alacağız” diye konuştu. Türkiye’nin en önemli gücü olan tarım arazilerinin son yıllarda hızla yok edildiğini söyleyen Kozan, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yöre halkının desteklediği bütün haklı çevre mücadelelerinin içerisinde olcağız. Gerekirse biz de kulüp olarak davalara müdahil olacağız.” şeklinde konuştu.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün, sürecin başından bu yana destek olduğunu belirten Karakuyu Muhtarı Mustafa Coşgun da, “Bu taş ocakları açılırsa bizim hayatımız biter. Hem geçim kaynağımız olan zeytinlikler ve fıstık çamlarını hem de sağlığımızı kaybedeceğiz. Mahkeme devam ediyor. Bu safhada doğaseverlerin de davaya müdahil olması gücümüze güç kattı, bizlere moral verdi.” dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nedim Şener, Melih Gökçek'ten şikayetçi oldu

SONRAKİ HABER

Clippers son şampiyona nefes aldırmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa