20 Nisan 2015 01:00

Seçimler, zor süreç!

Paylaş

Metal işçisi
Kayseri

Merhaba Evrensel okuyucusu işçi kardeşlerim. Bilindiği gibi yaklaşan genel seçimler var. İşçilerin de bu genel seçimlerden beklentileri yüksek.  Ülkenin içinden geçmiş olduğu durumu görerek bu durumu değerlendiriyor olmaları gerçekliğiyle bu mektubu yazdım. Bizler işçiler emekçiler olarak içinde bulunduğumuz durumu en iyi bilenlerdeniz. 

Bu tartışmalar sürerken üyesi olduğum Emek Partisi, seçimlerde HDP ile seçim ittifakına girmiştir. Bu ittifakı duyan işçilerle yaptığım sohbeti sizlerle paylaşacağım. Bu seçim ve ittifak ile ilgili işçilerden gelen eleştirileri sizlere aktaracağım. Bir işçi arkadaşım şöyle diyor: “Hani siz işçilerin partisiydiniz. Neden HDP’yle seçime ittifak ederek girdiniz.” Çünkü bizler ezilen işçiler olarak çıkarımızın bu seçimde yüzde 10 barajını geçmekte olduğunu, işçilerin demokrasi talepleriyle mecliste de temsilinin önemli olduğunu söylüyoruz. Bu nedenle HDP ile ittifak yaptığımızı anlatıyorum. 
Bir başka işçi arkadaşım ise “Madem size yakın olduğunu söylüyorsun. Söyledikleriyle işçileri anlattığını ifade ediyorsun HDP’yi yarın öbür gün MHP çıkıp aynı ifadelere yakınını söylerse onlarla da mı seçim ittifakı yapacaksınız?” dedi. Öyle bir şey söylemiyor ve MHP de söylemeyecek gibi duruyor. Bir başka işçi ise şöyle diyor: “Kürtlerin partisi terör örgütünü savunuyor, sizde mi aynı düşünüyorsunuz.” 

Ortada bir mesele var. Bu mesele uzunca bir zamandır silahlar patlamıyor, insanlar ölmüyor bundan daha güzel bir durum olamaz. Bu mesele çözüme ulaştıktan sonra bu ülkede gerçek demokrasi olunca yani ülke demokratikleşince işçilerin sorunları daha çok konuşulmaya başlanacak. Bizler o zaman daha özgür ve sorunlarımızı konuşur ve çözüm üretir olacağız. 

Bir başka işçi arkadaşım çözümü önemsemeyerek, bir araştırmadan bahsediyor. Yüzde 67’si bu sorunun var olduğunu kabul ediyormuş. Bu ülkede yaşayan insanlar onun içindir ki adı ne olursa olsun bunu ister terör sorunu ister Kürt sorunu deyin ama bu sorunun çözüm aşamasında oluşu önemlidir diyor.

HDP içindeki birçok milletvekilinin işçilerin yanında olduğunu görmüyor ve göremiyorsak bunu metal grevinde izledik, işçilere grevleri boyunca destek verdiler ve onlara her zaman sizleri talepleri bizlerin talepleri dediler. 

Patronlar büyüme rekorları kırarken işçilerin payına işsizlik, açlık ve ölüm düşüyorsa işte gerçek bir temsiliyet partisi Kürt sorunu ve emekçiler içerisinde bulunduğu durumun en iyi göstergesi seçimler açısından HDP’dir. Tabi işçilerin kendi partisinin de burada çalışmalarını devam ettirmesi önemli ve seçimler eninde sonunda bitecek. Emek Partisi olarak işçilerin emekçilerin örgütlenmesine devam edecek diyoruz. İşçi arkadaşlarımızın önyargıları henüz kırılabilmiş değil. Çok da kolay olmayacak gibi. Ama AKP’den rahatsız olanlarda da HDP’ye oy verilmeden de onun zayıflamasının pek mümkün olmadığı da görülüyor.

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs’ta neden alanlarda olmalıyız?

SONRAKİ HABER

Kadro ve işçi sağlığı talebiyle 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...