19 Nisan 2015 14:06

Çanakkale'de feribot karaya oturdu

Paylaş

Çanakkale'nin Kabatepe ile Gökçeada arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ firmasına ait 'Gökçeada-1' feribotu, Kuzu Limanı Taşocakları Mevkii'nde karaya oturdu. Feribottaki 188 yolcu, can yeleklerini giyerek güvertede yardım beklemeye başladı.

Bugün saat 15.00'te Kabatepe'den Gökçeada'ya hareket eden 'Gökçeada-1' feribotu, saat 16.15 sıralarında Kuzu Limanı Taşocakları Mevkii'nde karaya oturdu. Poyraz rüzgarının sert estiği bölgede; feribotun limana giremeden, limanın mendireğinin arka tarağında Taşocakları Mevkii'nde karaya oturduğu öğrenildi. Feribottaki 188 yolcu, can yeleklerini giyerek güvertede beklemeye başladı. Feribotta 39 da araç bulunduğu belirtildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 'Kurtarma 77 römorkörünün de Çanakkale'den bölgeye hareket ettiği, herhangi bir hasar bulunmadığı belirtilen feribotu kurtarmaya çalışacağı, yolcuların tahliye edilmesini gerektiren bir durumun olmadığı bilgisi verildi.

TAHLİYE İÇİN RÜZGARIN KALMASI BEKLENİYOR

Çanakkale'de, Kabatepe ile Gökçeada arasında saat 15.00 seferini gerçekleştirirken Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde karaya oturan Gökçeada 1 isimli feribottaki 188 yolcu, 7 saattir kurtarılmayı bekliyor. Ancak feribotun da karaya oturmasına neden olduğu ileri sürülen kuvvetli poyraz rüzgarı, feribotu kurtarma ve yolcuları tahliye çalışmalarını şuan için imkansız kılıyor. 

Saat 16.15 sıralarında Gökçeada Kuzu Limanına yanaşmasına az bir mesafe kalırken, mendireğin arka tarafında Taşocakları mevkiinde olumsuz hava koşulları nedeniyle karaya oturduğu ileri sürülen Gökçeada 1 feribotunun bulunduğu bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 7 römorkörü saat 19.00'de ulaştı. Dalgıçlar, feribotun karaya oturduğu bölgede dalış gerçekleştirerek su altı kontrolü yaptı. Geminin su kesiminde karaya oturmasından dolayı herhangi bir hasar tespit edilmedi. Ancak, römorkör yolcuların güvenliği nedeniyle feribotu kurtarma işlemine başlamadı. Yolcular tahliye edildikten sonra feribotu kurtarma çalışması başlatılacağı öğrenildi. Bu nedenle 188 yolcu 7 saati aşkın süredir feribotta mahsur şekilde bekliyor. Gerek römorkörlerin, gerekse Sahil Güvenlik botlarının, kuvvetli esen poyraz rüzgarı nedeniyle feribota borda olamadığı, bu nedenle de tahliye işleminin mümkün olmadığı belirtildi. 

Yetkililer ise, meteorolojik verilere göre poyrazın etkisini saat 24.00'den itibaren yitirmeye başlayacağını öğrendiklerini ve gece yarısı da olsa feribottaki yolcuların römorkörler ve Sahil Güvenlik botlarınca tahliye edilerek Gökçeada Kuzu Limanı'na çıkarılacaklarını bildirdi. Bu arada feribotun karaya oturma sebebi olumsuz hava muhalefeti olarak belirtilmesine rağmen, kesin nedenin yapılacak teknik inceleme ve makine kayıtlarının incelenmesi sonrası belirleneceği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye silahlı saldırıda tutuklama

SONRAKİ HABER

Şirket RES yapımına ara verince, davullu- zurnalı kutlama yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...