19 Nisan 2015 13:36

Bakan, adı ihaleye müdahelede geçti diye sansür kararı aldırttı

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında yapılan haberlerden rahatsız olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, http://www.denizhaber.com.tr'nin yayınladığı iki haberin URL'sini erişime kapattırdığı bildirildi.

Paylaş

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında yapılan haberlerden rahatsız olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, http://www.denizhaber.com.tr'nin yayınladığı iki haberin URL'sini erişime kapattırdığı bildirildi.

http://www.denizhaber.com.tr, söz konusu gelişmeyi, 'Hisli Bakan Fikri Işık rahatsız oldu, Gemi İhtisas OSB haberleri TİB tarafından erişime kapatıldı' başlığı ile okuyucularına duyurdu. Site, konuyla ilgili belge de yayınladı.

Sitenin, http://www.denizhaber.com.tr/mobi/news_detail.php?id=61446 adresinde yer alan haber şöyle:

"Devlet eliyle basına uygulanan sansür, AKP Hükümeti'nde son hızla devam ediyor. Siyasi iktidarın hukuksuzluğu ve devletin gücünü, silah gibi kullanmasına kimsenin ses çıkarmaması yüzünden, güzel ülkemiz bir bilinmezliğe doğru sürükleniyor.

Deniz Haber Ajansı'nın Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hukuksuz ve kanunsuz işlemler hakkında yaptığı haberlerden rahatsız olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) başvurarak, belgeli yayınladığımız iki haberimizin URL'sini erişime kapattırdı.

Deniz Haber Ajansı'na bilgi verilmeden erişimine kapatılan Recep Canpolat imzasıyla 13 Nisan 2015 tarihinde 'YALOVA, KAYMAKAMINI ARIYOR' başlıklı köşe yazısının yer aldığı http://www.denizhaber.com.tr/yazi/yalova-kaymakamini-ariyor-387.htm URL'siyle, 6 Nisan 2015 tarihinde 'BAKAN FİKRİ IŞIK, GEMİ İHTİSAS OSB YATIRIMI KONUSUNDA GESAD VE YTSO'NI TEHDİT ETTİ' başlıklı haberin yer aldığı http://www.denizhaber.com.tr/bakan-fikri-isik-gemi-ihtisas-osb-yatirimi-konusunda-gesad-ve-ytsoni-tehdit-etti-haber-61209.htm URL'si hiç bir açıklama yapılmadan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişime kapatıldı.

HİSLİ BAKAN FİKRİ IŞIK, GÜCÜNÜ HİSSETTİRİYOR!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın rahatsız eden ve şikayetine neden olan haberin detayında, Yalova Gemi İhtisas OSB'nin kurulacağı arazinin Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu metrekaresi 18 TL 51 Krş olarak belirlenmesine rağmen, 17.06.2014 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez binasında Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım Başkanlığında biraraya gelen GİOSB ortaklarına, Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisinin metrekaresinin 110 TL alınması baskısının yapıldığı, aksi takdirde GESAD ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Gemi İhtisas OSB'den terki kararı alınmasının istendiği, bir tutanak ile imza altına alındığı belgeler ile yayınlanmıştı.

Bu haberden rahatsız olan ve kamuoyunda 'HİSLİ BAKAN' olarak anılan Fikri Işık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na başvurarak, bu haberlerin içeriğinin erişime kapatılmasını istediği ve TİB'in ise, Deniz Haber Ajansı'na hiç bir bilgi vermeden 2 haberin URL'lerini erişime kapattığı ortaya çıktı." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Sabahattin Kudret Aksal’ın evine plaket

SONRAKİ HABER

Mehterbaşı da 400 vekil istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...