19 Nisan 2015 11:31

Kibariye: Başbakanımız çok tatlı, bıcır bıcır

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'de Romanlar buluşmasına katılan Sanatçı Kibariye çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Kibariye Davutoğlu için 'Ama çok tatlı bıcır bıcır başbakanımız, küçücük böyle benim gibi... Çok şeker, çok tatlı, çok sevdim' dedi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe'de Romanlar buluşmasına katılan Sanatçı Kibariye çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Kibariye, "Burada olmaktan çok gurur duydum. İyi ki çağırdılar. Çok ağladım çünkü çok duygusal laflar vardı içeride. Ama gerçeklerdi. Çünkü ben insan ayırmıyorum. Ama yıllar evvel ben çok ezilmiştim. Onu hep anlattım zaten. 'İnsana insan gibi muamele yapılsın' diyorum. Gerek yabancı gelsin gerek Roman kim olursa olsun benim gözümde insan aynıdır, ayırım yoktur" dedi.

"Başbakanımız da bizimle alakalı çok güzel kelimeler etti. O kadar güzel sözler edildi ki ben ağlamaktan kahvaltımı bile edemedim" diyen Kibariye, "Çünkü herkesin kendine göre derdi var. Kimse mükemmel değil. Kimse acısız, sancısız değil. Herkesin canı yanıyor. İnşallah güzel şeylere varılacak. Üzgün girdim ama çok mutlu çıktım. Hayırlısı neyse o olsun" diye konuştu.

"Verilen  sözler yeterli mi?" şeklindeki soruya, "Ben söz verdiğimi kendi adıma yerine getiririm. Ben inançlı bir kadınım, inanıyorum. Ama koskoca başbakan dediğin zaman verdiği sözü tutmaz mı? tutar tabi ki. O kadar güzel laflar etti ki ben inandım. Hayırlısı olur inşallah mahcup olmayız" şeklinde cevap verdi.

Kibariye "Ama çok tatlı bıcır bıcır başbakanımız, küçücük böyle benim gibi... Çok şeker, çok tatlı, çok sevdim. Hepsi birbirinden iyi ağırladılar bizi" diyerek konuşmasının tamamladı.


DAVUTOĞLU: CHP ROMANLARDAN ÖZÜR DİLESİN

Kahvaltının ardından konuşma yapan Davutoğlu ise "Romanlar yürüyen yürektir" diyerek sözlerine başladı. Davutoğlu, "Tek parti zihniyetinden bu yana bu ülkede hepimiz değişik gerekçelerle ayrımcılığa muhatap olduk. Bir yüz karasıydı ve biz kaldırdık yüzkarasını. 14 Haziran 1930 tarihli 2510 sayılı eski İskan Kanunu'nu. O İskan Kanunu'nda 4. madde vardı ki utanç duyulacak bir maddeydi. Roman vatandaşlarımızın adı verilerek sanki potansiyel suçlu gibi yansıtılıyordu. Polis Selahatleri Kanunu'nda ve diğerlerinde. Bu meselenin açıkca konuşulmasını sağladık. Tek tek sorunlarınıza inmeye başladık" diye konuştu.

Davutoğlu, "Biz Roman kardeşlerimize sahip çıktıktan sonra birçok parti Roman kardeşlerimizden bahsetmeye toplantılar yapmaya veya aday göstermeye başladı. Sayın Kılıçdaroğlu'na sizin huzurunuzda buradan sesleniyorum; 'Önce CHP'nin tek parti döneminde çıkan 14 Haziran 1934 tarihli İskan Kanunu dolayısıyla Romanlardan özür dilesin, CHP adına özür dilesin." dedi.

"Hiçbir ayrımcılığa izin yok " diyen Davutoğlu, "Çağrıda bulunuyorum. Mesele bir adayı iki adayı bir toplum kesiminden göstermek değil. Listelere onları koymak değil. Önce onların gönlünü kazanmak. Önce onların gönlüne girmek. Mesele adayların listelere girmesi değil. Mesele Romanların gönlüne girebilmek. Biz Romanların gönlüne girdik" diye konuştu.

"Hiçkimse Roman vatandaşlarımıza tepeden bakamayacak" diyen Davutoğlu, "Başbakanlık’ta bir makanizma kuracağım ve sizlerle istişare ederek bir Roman kardeşimizi kendime danışman olarak alacağım" dedi. Davutoğlu, Roman vatandaşlarına 5 bin kişilik istihdam olanağı sağlayacaklarını ifade etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HPG: Doğaya zarar verenler cezalandırılacaktır

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular için 43'üncü eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...