19 Nisan 2015 09:56

Ankara'da 450 bin LPG’li bomba!

Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) yaptığı denetimlere göre Ankara trafiğinde gezinen 450 bin LPG’li aracın sızdırmalık raporu yok.

Paylaş

Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) yaptığı denetimlere göre Ankara trafiğinde gezinen 450 bin LPG’li aracın sızdırmalık raporu yok.

TÜİK’in 2014 yıl sonu verilerine göre Ankara’da toplam otomobil sayısı 1 milyon 147 bin 113. LPG’li otomobil sayısı ise 530 bin 561. Yani Ankara’daki otomobillerin neredeyse yüzde 50’si LPG’li. LPG’li ticari araçların yılda bir, özel araçlarında iki yılda bir gaz sızdırmazlık denetimini yaptırması gerek.  Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 2013 yılında 54 bin 634 adet, 2014 yıl sonu itibariyle ise 50 bin 136 adet LPG’li araca gaz sızdırmazlık raporu verdi. 2 yıl boyunca Ankara’da gaz sızdırmazlık denetiminden geçebilen araç sayısı ise sadece 104 bin 770.

MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender yaptığı açıklamada, Ankara trafiğindeki 450 bin LPG’li aracın sızdırmazlık raporu olmadığı duyurdu. Oranın bu kadar yüksek olmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 19 Aralık 2011 tarihli genelgesine bağlayan Özkalender, genelgeyle yapılanı şöyle açıkladı: “Araç muayene istasyonlarında LPG ve CNG’li araçlar için ‘Gaz Sızdırmazlık Raporu’ aranması zorunluluğunu kaldırmış, gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasını, 'ağır kusur'dan 'hafif kusur’a dönüştürmüştür. Genelge,  LPG/CNG`li araç kullanıcılarının keyfiyetine yol açmış, 2012 yılı Ocak ayı başından itibaren ‘gaz sızdırmazlık testi’ yaptırılan araç sayısında ciddi bir düşüş gerçekleşmiş, halkın can ve mal güvenliği ciddi bir şekilde tehdit edilmeye başlanmıştır.”
(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Liseliye 2 yıl sonra 'Gezi soruşturması'

SONRAKİ HABER

Dersim’de çok sayıda toplu mezar açılmayı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...