19 Nisan 2015 09:04

Pablo Pineda Türkiye’de

Paylaş

Üniversite eğitimini tamamlayarak mezun olan ilk Down Sendromlu Avrupalı olan Pablo Pineda Türkiye’de.

İlköğretim öğretmenliği diplomasının yanı sıra eğitim psikolojisi lisans eğitimini de tamamlamak üzere olan Pablo’nun hayatı ve başardıkları senarist Álvaro Pastor ve Antonio Naharro’ya, 2008 yılında çekilen ‘Yo, también’ adlı filmin yaratım aşamasında ilham kaynağı oldu. Filmde çalışma hayatına başlayan Down sendromlu genç mezun Daniel adlı baş karakteri, Pablo Pineda’nın bizzat kendisi canlandırdı. Bu rolü ile 57. San Sebastian Film Festivali'nde (2009) En İyi Erkek Oyuncu Gümüş İstiridye Ödülü’ne layık görüldü.

Pablo Pineda, gerçek hayatta, memleketi olan Malaga’da engellilerin kamu ve özel sektörde çalışma hayatına hazırlanmalarına yönelik çalışmalarda Malaga Belediyesi ve Adecco Vakfı bünyesinde eğitimci olarak görev aldı. 2013 yılında eğitimde öğrenim, yöntem, strateji ve çeşitlilik üzerine yoğunlaştığı “El reto de aprender” (Öğrenme Savaşı) başlıklı ilk kitabını yayınladı. Pablo Pineda, ‘Yo, también’ adlı filmin gösteriminde tanıtım sunumunu yapmak üzere İspanya Büyükelçiliği ve Cervantes Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında, 20 -23 Nisan tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek.

Barikat Festivali iş birliğiyle gerçekleşen ziyaret kapsamında yarın saat: 19:00’da İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde Yo, también’in gösterimi yapılacak. Etkinlik ücretsiz olacak. 22 Nisan’da ise aynı filmin gösterimi yine Pablo Pineda’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BDP'ye molotof atıp ceza almayınca bu kez HDP'ye kurşun sıktı!

SONRAKİ HABER

45 Avrupa ülkesinden yükselen ortak ses: ABD ile serbest ticarete hayır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...