19 Nisan 2015 00:33

'1 Mayıs birliğimizi büyütürsek anlamlı'

Nakış İşçileri Birliği, hem birliklerini güçlendirmek hem de 1 Mayıs’ta yerel kutlama yapmak için toplantılarını sıklaştırdı.

Paylaş

Ümit KARTAL
İstanbul

Nakış İşçileri Birliği, hem birliklerini güçlendirmek hem de 1 Mayıs’ta yerel kutlama yapmak için toplantılarını sıklaştırdı. Teker teker atölyeleri gezerek, işçilerle 1 Mayıs’ı konuşan Nakış İşçileri Birliği Komitesi, 4 atölyeden işçilerle akşam vardiyası çıkışında toplantı yaptı. Birkaç yıl öncesine kadar sigortasız, düşük ücretlerle ve sosyal haklardan yoksun çalışan işçiler, mücadeleleriyle bir çok haklarını kazandı. Bu yıl ilk defa yerel kutlama yapacak olan nakış işçileri, “Bizi kimse 1 Mayıs’ta çalıştıramaz” kararlılığında.

Nakış İşçileri Birliği Komitesinden Masum Baş ve Emek Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Avukat Murat Çelebi’nin de katıldığı toplantıda, Nakış işçilerinin birliklerini ve mücadelelerini nasıl büyütecekleri tartışıldı.

Bu yılki 1 Mayıs’ın nakış işçileri için gövde gösterisi olacağını ifade eden Komite Üyesi Masum Baş, “Patronlar grevden sonra yavaş yavaş kazandığımız hakları geri almaya yeltenmeye başladı. Bu 1 Mayıs’ta, büyük grevimizde olduğu gibi sesimizi yükselterek haklarımızı yedirmeyeceğimizi göstereceğiz” dedi. Baş, “1 Mayıs birliğimizi büyüttüğümüz ve sağlamlaştırdığımız oranda anlam kazanacak. Biz sadece o gün alana çıkmak değil, aynı zamanda 1 Mayıs’ı yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz” diye konuştu.

‘İŞSİZ KALMA KORKUSUNU YENECEĞİZ’

İşlerin azalmasını bahane ederek nakış işçilerinin ücretsiz izinlere gönderilmeye başladığını anlatan işçiler ise, “Eğer nakışçılar olarak sesimizi yükseltmezsek patronlar bildiğini okumaya devam edecek” dedi. İşyerlerinde işsiz kalma korkusunu yenmek üzere, patronların kârdan zarar etmeye başladığında işçi çıkarmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden işçiler, “Kazançlarının yüksek olduğu dönemlerde bize fazladan maaş veriyorlar mı? Hayır. O zaman işler biraz durulduğunda da hemen akıllarına işçi çıkarmak gelmeyecek. Biz bir kere mücadele ederek kazanmanın ne demek olduğunu gördük. Birbirimize sahip çıkacağız” dediler.

BUGÜN TOPLANTI VAR

Nakışçılar bugün ise ‘büyük nakış toplantısı’nı yapacak. Bugün yapılacak toplantıya HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Kadın İşçi Aday Sevgi Yalçın da katılacak. İşçiler toplantıda yerel kutlamanın buluşma noktasını ve saatini belirleyecek. Ayrıca Nakış İşçileri Birliği, işyeri temsilcilerini ve komitesini de 1 Mayıs sonrasında yapacağı toplantılarla yenileyerek güçlendirecek.

ÖNCEKİ HABER

Kütüphaneyi kapatıp yerine mescit açtılar

SONRAKİ HABER

Şarkılarını 1915 anısına söyleyecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...